Kanal İstanbul projesi için ortaya atılan iddialar arasında İstanbul depremini tetikleyeceği konuşuluyor. Peki Kanal İstanbul projesi söylendiği gibi İstanbul depremini tetikler mi?

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

Proje hakkında ortaya atılan İstanbul depremini tetikler mi iddiasına Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) açıklama getirdi. AFAD Kanal İstanbul projesinin depremi tetiklemeyeceğini aktardı. Komuoyuna doğru bilgi aktarmak için açıklama yaptığını aktaran AFAD'ın yazılı açıklamasına göre projenin olası bir İstanbul depremini tetikleyeceği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

DEPREM RİSKİ YOK

AFAD, "Hayata geçirilme çalışmalarıyla birlikte gündeme sıklıkla getirilen Kanal İstanbul ve deprem ilişkisine atfedilen deprem tehlike ve riskleri doğru değildir. Deprem tehlikesini oluşturan faktör, diri fay hatlarıdır ve ülkemizdeki diri fay hatları da bilinmektedir. Dolayısıyla bilinen fay hatları bağlamında tehlikenin artması ya da azalmasından söz etmek yer bilimlerine göre mümkün değildir. "açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul ile ilgili bugün açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenerek, "Biz karar verdik, senin zaten karar verme yetkin yok" demişti. Erdoğan, Kanal İstanbul ile ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylemişti..

Editör: Haber Merkezi