Kanal İstanbul Projesi yapım aşaması sürecine girerken Arap iş adamlarının bölgeden araziler satın alması muhalefette tepkilere yol açtı.

ARAP İŞ ADAMLARINA SATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li üyelerinden Nadir Ataman, Arap iş adamlarının 9 dönüm kadar arsa alması ve devamının geleceğiyle ilgili endişeleri olduğunu belirtti. Ataman'ın yaptığı açıklamada Kuveytli Wael N Y Alnusef 53 dönüm, Suudi Arabistan’lı Sulaıman Al Muhaıdıb’ın ise 9 dönüm arsa aldığı öğrenildi. Bölgenin ranta açılmasıyla ilgili gelecekte gerçekleşecek dengesiz şehirleşmeye değinen Ataman, çevre arazide Arap iş adamlarının hakimiyet kurmasının sakıncalı olduğunu belirtti.  

NEREDEYSE BİR ARAP KANTONU KURULUYOR

Ataman "Kanal İstanbul’u uzatalım. Arap yarımadasına bağlayalım. O kadar arsa toplamışlar, rahat gidip gelsinler. Kanal İstanbul için ‘İstanbul’un kent nüfusunu oraya çekerek kent rahatlatılacak’ derken işin aslı Arap nüfusu kastediliyormuş. Kanal Araplar tarafından işgal altında. Nerdeyse bir Arap kantonu kuruluyor. Kanal İstanbul’un etrafı rant pazarına dönmüş. Isimi ‘ranta giden kanal’ olsa daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi