05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Kartalkaya davasında tartışma! Avukatlar salonu terk etti

Kartalkaya davasında tartışma! Avukatlar salonu terk etti

Kartalkaya'da 78 kişinin can verdiği otel yangını faciasına ilişkin yürütülen davanın 4'üncü gününde duruşma salonunda gerginlik yaşandı. Baş aşçının savunmasında mahkeme başkanı, yangının çıktığı anın görüntülerini izletti. Yangında 8 yakınını kaybeden avukat Yüksel Gültekin tepki gösterinde mağdur ve sanık avukatları arasında tartışma çıktı. Bazı sanık avukatları duruşma salonunu terk etti.

Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangını faciasına ilişkin görülen davanın dördüncü gününde duruşma salonunda gergin anlar yaşandı. Baş aşçının savunması sırasında mahkeme başkanı, yangının çıktığı ana ait güvenlik kamerası görüntülerini izletti. Yangında 8 yakınını kaybeden avukat Yüksel Gültekin’in tepki göstermesi üzerine, mağdur ve sanık avukatları arasında tartışma çıktı. Bazı sanık avukatları duruşma salonunu terk etti.

Bolu’daki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta çıkan yangında 36’sı çocuk olmak üzere 78 kişi hayatını kaybetmiş, 133 kişi ise yaralanmıştı. Faciaya ilişkin 19’u tutuklu toplam 32 sanığın yargılandığı davanın dördüncü gününde baş aşçı Reşat Bölük savunma yaptı.

“Canımı Zor Kurtardım, Şikâyetçiyim”

Reşat Bölük savunmasında şunları söyledi:

“Ben sadece kış sezonunda otelde çalışırım. Yangının çıktığı grill plate cihazı sabah 05.30-06.00 gibi çalıştırılır. Grill plate cihazı şov alanındadır. Cihazın yanındaki çöp kutusu her zaman boş olur, geceden temizlenir çünkü. Önce şalteri, ardından grill plate cihazının düğmesini açarım, iki işlemle çalışır. İtfaiyenin tespit ettiği eksikliklerden haberim yok. Suçlamaları kabul etmiyorum. Çünkü ben canımı zor kurtardım, kendimi sakatladım. Şikâyetçiyim ve davaya katılmak istiyorum.”

Yangının Çıkış Anı İzletildi

Bölük’ün ifadesinin ardından mahkeme başkanı, salondakilere yangının çıkış anına ait güvenlik kamerası kayıtlarını izletti. Görüntüler sonrası mahkeme, teknik ekip ve mutfak personelini kürsüye çağırarak topluca ifade aldı. Her birine sırayla “Bu parlama nedir?” sorusu yöneltildi.

Sanık Avukatları Salonu Terk Etti

Reşat Bölük’ün avukatı savunmaya başladığı sırada, yangında 8 yakınını kaybeden avukat Yüksel Gültekin tepki gösterdi. Bunun üzerine mağdur ve sanık avukatları arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından bazı sanık avukatları duruşma salonunu terk etti. Mağdur yakınları da salonu terk eden avukatlara tepki gösterdi. Duruşmaya ara verildi.

“Huzuru Bozarsam Beni Atın”

Verilen aranın ardından duruşma yeniden başladı. Söz alan avukat Yüksel Gültekin, mahkeme heyeti ve duruşmaya katılanlardan özür dileyerek şöyle konuştu:

“Huzuru bozarsam beni atın duruşmadan, başkası bozarsa onu da atın. Söz veriyorum mahkemenin suhuletle devam etmesi için gerekeni yapacağım.”

1998’er Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor

Yangın faciasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, otel sahipleri, şirket yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri Halit Ergül, Emine Murtezaoğlu Ergül, Ceyda Hacıbekiroğlu, Elif Aras, Emir Aras, Zeki Yılmaz, Ahmet Demir, Kadir Özdemir, Cemal Özer, Mehmet Salun ile Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve İtfaiye Eri İrfan Acar hakkında, 78’er kez “Olası kastla öldürme” ve “Olası kastla kasten yaralama” suçlarından toplam 1998’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

22 Yıl 6’şar Aya Kadar Hapis İstemi

İddianamede ayrıca otelin teknik personeli Tahsin Pekcan, Hüseyin Özer ve Bayram Ütkü, mutfak personeli Reşat Bölük, Enver Öztürk ve Faysal Yaver, iş güvenliği uzmanları Kübra Demir ve Ece Kayacan, resepsiyon görevlisi Yiğithan Burak Çetin, Mudurnu Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri İbrahim Polat ile İsmail Karagöz, FQC Global Sertifikasyon A.Ş. yetkilisi Ali Ağaoğlu ile çalışanı Aleyna Beşinci, LPG tesisatı bakım görevlileri Doğan Aydın ile Muharrem Şen, Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bal, Bolu İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yeliz Erdoğan ve eski Bolu İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Mehmet Özel hakkında “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

İlk 3 Günde 24 Sanık Savunma Yaptı

Dava için Bolu Sosyal Bilimler Lisesi bünyesindeki spor salonu, 700 kişilik mahkeme salonuna dönüştürüldü. Mahkeme salonu kamera sistemleri ve teknik altyapısıyla son teknolojiyle donatıldı. Duruşma öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Türkiye’nin yakından takip ettiği davanın ilk duruşması 7 Temmuz’da başladı.

İlk gün savunma yapanlar: Gazelle Otel Resort Müdürü tutuklu sanık Ahmet Demir, FQC Global Sertifikasyon A.Ş. çalışanı tutuksuz sanık Aleyna B., şirket yetkilisi tutuksuz sanık Ali A., teknik personel tutuksuz sanık Bayram Ü., tutuklu Tahsin Pekcan, tutuklu Hüseyin Özer, Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri tutuklu sanık Sırrı Köstereli, Genel Sekreter Yardımcısı tutuklu sanık Bünyamin Bal ve İl Özel İdaresi Ruhsat Müdürü tutuklu sanık Yeliz Erdoğan.

İkinci gün savunma yapanlar: Seben İlçe Özel İdare Müdürü tutuklu sanık Mehmet Özel, Grand Kartal Otel muhasebe çalışanı tutuklu sanık Cemal Özer, Gazelle Otel Muhasebe Müdürü Kadir Özdemir, otelin gaz sistemini kontrol eden tutuksuz sanık Doğan A., gaz tesisatı teknik servis sorumlusu tutuklu sanık Muharrem Şen, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı tutuklu sanık Ece Kayacan, iş güvenliği uzmanı tutuksuz sanık Kübra D., Grand Kartal A.Ş. Genel Müdürü tutuklu sanık Emir Aras.

Üçüncü gün savunma yapanlar: Otelde muhasebeci olarak çalışan tutuksuz sanık Mehmet S., otel müdürü Zeki Yılmaz, otel yönetim kurulu üyesi ve otel sahibi Halit Ergül’ün kızları olan tutuklu sanıklar Ceyda Hacıbekiroğlu ve Elif Aras, Halit Ergül’ün eşi tutuklu sanık Emine Murtezaoğlu Ergül, otel aşçısı tutuksuz sanık Enver Ö., aşçı yardımcısı tutuklu sanık Faysal Yaver.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *