Kemal Kılıçdaroğlu Aksaray’da düzenlenen Muhtarlar Buluşması’nda zamanında üzerinde çok durulan başörtüsü konusunda öz eleştiride bulundu.

“YILLARCA BAŞÖRTÜ SORUNUNU KONUŞTUK”

Başörtüsü üzerinden yapılan politikaların ülkenin ve yurttaşın birçok probleminin göz ardı edilmesine sebep olduğunu belirten Kılıçdaroğlu “Fakirlik, yoksulluk, anarşi var. Bunları unuttuk; kadınlar başörtüsü taksın mı takmasın mı bunu konuştuk. Bu da yanlış. Çok samimi, içten söylüyorum” ifadelerine yer verdi. Bu konuda muhalefet olarak konuyu gündeme taşıyan ve birinci problem haline getirenin kendileri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu “Sana ne kardeşim. Vatandaş işsiz, iş istiyor. Çiftçinin durumu ortada, başka dertlerimiz var. Yanlışa her zaman yanlış diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KABAHAT BİZDE, VATANDAŞ BİZE NİYE OY VERSİN!”

Zamanında meclislerden, oturumlardan muhalif bir duruş adı altında iyi niyetle de olsa rahat konuştuklarını ifade eden Kılıçdaroğlu öz eleştirilerine devam ederek “ Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman doğruları yaptık demiyorum. Bizim de yanlışlarımız oldu. Sonra döndük vatandaştan oy istedik. Sen vatandaşın ayağına gittin mi? Derdini dinlendin mi? Vatandaş sana niye oy versin. Kabahat bizde, kabahat vatandaşı dinlemeyen siyasetçilerde, o nedenle kendimizi çok rahat eleştiriyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi