Evli çiftlerin ayrıldıktan sonra anlaşmaya bağlı bir şekilde maddi destek sağlamak adına verilen nafaka konusunda Yargıtay karşılıklı açılan boşanma davasında emsal bir karar aldı. Ülkeden ülkeye değişiklik gösteren boşanma yasalarında nafaka vermenin bir zorunluluk  olarak bilinmesinden Yargıtay’ın hükmü boşanma adayı çiftlerin dikkatini çekti.

HER İKİ TARAF DA KUSURLU BULUNDU

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nden çıkan sonuca göre Yüksek Mahkeme, kendi isteğiyle iş yerinden ayrılan kadına nafaka verilmemesine karar verdi. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle mahkemeye çıkan evli çift, birbirlerine dava açarak Aile Mahkemesi’ne çıktılar ve sonucunda boşanmalarına karar verildi. Her iki tarafın incelediği davada tazminat ve nafaka talebi reddedildi. Başlangıçta davacı koca yeterli sürede davaya cevap vermemesi ve delil sunmamasıyla tam kusurlu bulundu. Ardından mahkeme, yeniden yapılan yargılamada yaşanan durumları davacıların ifadelerinden tekrar dinledi ve her iki tarafın da eşit kusurlu olduğuna karar verdi.

İŞİNDEN AYRILDI NAFAKA ONAYLANMADI

Nafaka kararında ise davacı kadının son işinden kendi isteğiyle çıktığına dair mahkemeye beyan ettiği belgeler ve tanıkların onayı sebebiyle yoksulluk hükmü verilemeyeceğini belirten mahkeme, davacı kadına “yoksulluk nafakası” verilmesini doğru bulmadı.

Editör: Haber Merkezi