“Kış Genelgesi” kapsamında 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanımına zorunluluk getiriliyor. İç İşleri Bakanlığı’nın hazırladığı genelgede, trafik güvenliğini sağlama alma adına şehirler arası yolculuk yapan yük ve yolcu taşıyan araçlarda kış lastiği kullanmayan şoförlere ceza kesilecek.

625 LİRA PARA CEZASI KESİLECEK

81 ile birden gönderilen genelge yılın belli bir döneminde zorunlu olacak.  Her ilin hava ve ulaşım şartları farklı olduğu için valiliklere de yetki verilecek. Karayolları Trafik Kanunu gereği ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulaması 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında devam edecek. 2020’ye kadar sürecek olan düzenlemeye uymayan araç şoförlerine 625 Lira para cezası kesilecek. 

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN HER ARAÇTA OLMALI

Belli araçların hariç tutulduğu uygulamada yine de bütün araçların kış lastiği takmaları önerilirken kurala dahil araçlar; kamyon, çekici, tanker ve otobüs, kamyon, çekici, tanker, otobüs ve otomobillerin kış lastiği takmaları zorunlu. Şahısa özel olan araçların, düzenleme dışında olsa da özellikle hava 7 dereceinn altında seyrederken güvenli trafik sebebiyle kış lastiği takmaları tavsiye ediliyor.

Editör: Haber Merkezi