Dün akşam saatlerinde Elazığ'da yaşanan 6.8'lik depremin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın ve Kızılay'ın resmi Twitter hesaplarından yapılan paylaşım sosyal medyanın gündemine oturdu.

GÖNDERİ KISA SÜREDE KALDIRILDI

Kızılay'ın resmi hesabından paylaşılan gönderide BAĞIŞ yazıp 2868'e gönderilmesi ve Elazığ'daki depremzedelere 10 TL yardım yapılabileceği yazıldı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise kişisel Twitter hesabından "Bölgedeki vatandaşlarımızın olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan malzemeleri bölgeye sevk ediyoruz. Kızılay'a destek için DEPREM için 2868'e SMS yollayın 10 TL katkıda bulunun. Gün dayanışma günü" açıklamasında bulundu.

Sosyal medyada büyük tepki çeken bu paylaşımların ardından Kızılay'ın hesabından paylaşılan gönderi kısa sürede kaldırıldı. 

LEVENT ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Ahbap'ın kurucusu Haluk Levent'in deprem sonrasında Twitter hesabından paylaştıkları Kızılay'ın ve Başkan Kınık'ın paylaşımlarıyla karşılaştırıldı. Sağduyusundan dolayı herkesin gönlünde taht kuran Haluk Levent'e binlerce kişi teşekkür ederek Kızılay'a tepkilerini ortaya koydular.

Levent, verilen tepkilere açıklama getirerek, "Ahbap’ı öveyim derken yüzyıllık devlet kurumlarını Ahbap üzerinden yermeyelim. Vergini sor hakkını sor o ayrı. Ama Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından Kızılay’ı da yıpratmayalım. Her an kan ihtiyacı var ve bu kanı Kızılay topluyor. Eleştir vs. ama Kızılay hepimize gerek!" diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi