05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Kızını boğarak öldürdü savunmasında böyle söyledi

Kızını boğarak öldürdü savunmasında böyle söyledi

İzmir'de uyuşturucu madde bağımlısı kızını boğarak öldüren sanık, yeniden yargılama sonucu 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kızı Zeynep Vural'ı öldüren anne Ayşe Vural'ın ifadesi ibretlikti. Uyuşturcu bağımlılığı öncesinde kızının bambaşka biri olduğunu söyleyen anne, "Bizim evimize düşen yıldırım hiçbir eve düşmesin. Ben karıncayı bile inciten biri değilim. Suça meyilli biri değilim. Evimizin ipini uyuşturucu çekti." dedi.

İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Kızını Öldüren Anneye 16 Yıl 8 Ay Hapis Cezası

İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Ayşe Vural, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla hazır bulundu. Taraf avukatları ise mahkeme salonunda yer aldı.

Mahkeme heyeti, duruşmada ilk olarak sanık Ayşe Vural’a söz verdi. Vural, yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti:

"Bizim evimize düşen yıldırım, başka hiçbir eve düşmesin. Ben karıncayı bile incitmeyen biriyim. Suça meyilli biri değilim. Ama evimizin ipini uyuşturucu çekti. Kızım, uyuşturucuyla tanışmadan önce bambaşka biriydi.
Ciğerim yanıyor. Cezaevinde uyuşturucu satıcılarını gördükçe, gram gram ölüyorum.
Hiçbir mahkeme kararı içimdeki acıyı dindiremez ama en azından biraz nefes almak istiyorum."

Sanık avukatı Mehmet Ali Orman ise müvekkilinin sabıkasız ve suça eğilimli biri olmadığını belirtti. Müvekkilinin olay sırasında ağır tahrik altında hareket ettiğini savunarak, bu yönde indirim talep etti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ayşe Vural’ı "kasten öldürme" suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığın suçu tahrik altında işlemiş olması ve duruşmadaki iyi hali gerekçesiyle cezada indirime gidildi. Sonuç olarak Ayşe Vural’a 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *