KKTC'de Lefke’ye bağlı Gaziveren Köyü’nde Siyonist İsrail firmasına ait sitenin karşısında yer alan ve devlete ait bir kumsal alana Siyonist İsrailli bir iş adamının adının verilmesi tepkilere yol açtı.

Kıbrıs'ta Rumlarla federasyon yanlısı birliktelikten yana olan Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin CTP) Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya'nın Gaziveren Köyü'ne ait kumsal 22 Ekim 2020'de hayatını kaybeden Siyonist İsrailli iş adamı Amikam Marhoom'un ismini belediye meclisi kararı olmadan vermesi tepkiye yol açtı.

KKTC'de Türk tarafından etkileşmek isteyen Siyonist İsrail'in Amikam Marhoom gibi iş adamları üzerinden adada etkileşmek için binlerce dönüm arazi satın aldığıda biliniyor.

Özellikle Dipkarpazlar ve Girne gibi alanlarda arazi satın alarak adada faaliyet sürdüren Siyonist İsrail, hem Filistin'deki varlığıyla hem de KKTC'ye girme çabalarıyla Akdeniz'i tehdit etmeye devam ediyor.

İşte Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya'nın imzasıyla devlete ait kumsala Siyonist İsrailli Amikam Marhoom'un isminin verdiğini gösteren ıslak imzalı resmi yazı:

SAHTE ETKİNLİKLERLE ADAYA ÇÖKME FAALİYETLERİ

Şehit kanlarıyla alınan vatan toprağına Siyonist İsrailli Amikam Marhoom'un isminin verilmesi talihsizlik olarak görüldü.

Sahile Amikam Marhoom'u isminin verilmesinin ardından spor etkinliği adı altında farklı faaliyetlerle bölgede Siyonist İsrail'i etkileştirme çabaları dikkat çekiyor. Ayrıca Cihan Erdoğan isimli bir sosyal medya kullanıcı ise Amikam Marhoom'u anma programı düzenleneceği paylaşımında bulundu. Amikam Marhoom'un adının verildiği sahilde düzenlenecek anma programında içecek ve alkol da dağıtılacak.

LEFKELİ TÜRKLER ÖFKELİ

Lefke'deki Gaziveren Köyü'ndeki sahile Amikam Marhoom'un isminin verilmesine ayrıca yöre halkından da çeşitli tepkiler geliyor.

Lefke Belediyesi'nin kararına tepki gösteren bir vatandaş, “Yüzlerce şehidimiz var, neden şehitlerimizin ismi verilmedi de her gün Filistin’i işgal eden bir devletin vatandaşının adı bu sahile verildi. Bunun yanında Beşparmak Dağları’ndan getirilen bir taş kesildi ve kocaman bir büste benzer bir yapı yapıldı” diye tepki gösterdi.

Başka bir Lefkeli ise "Alınan kararın Belediyeler Yasası’nın 48. Maddesinin 11. Fıkrasına aykırıdır. Alınan bu kararın Kıbrıs davasına hizmet etmiyor ve şehitlerimizin kemiklerini sızlattı. Bir an evvel bu yanlıştan dönülmesi gerekir. Bölgeye bir şehit mücahidin adının verilmesi daha doğru olurdu" ifadelerini kullandı.

"ŞEHİT OLAN BİR MÜCAHİDİN ADI NEDEN VERİLMEDİ?"

Kıbrıs Time yazarı Levent Özadam da söz konusu sahile Siyonist İsrailli Amikam Marhoom'un isminin verilmesiyle ilgili vatandaşlardan aldığı mesajı köşesine taşıdı.

Gazeteci-yazar Levent Özadam'ın köşesine taşıdığı ve Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya'nın usulsüzce aldığı karara tepki gösteren bir vatandaş ise şu tepkiyi gösterdi:

"Sayın Aziz Kaya, Gaziveren sahil şeridine Amikam Marhoom adının verilmesi fikri de nereden çıktı! Onun adının yaşatılması bir belediyenin görevi mi? Adamlar oraya yatırım yaptı ama ceplerini de doldurdular. Tarih kitaplarını bir karıştırın bakalım o bölgede tarihe mal olmuş hiç mi Kıbrıslı Türk yok!"

Kaynak: Milli Gazete