Çin’de koronavirüs sebebiyle ölüm sayıları giderek artarken, doğurduğu sonuçların ekonomik boyutlarının kendini göstermesi akıllara bunun bir biyosilah olarak kullanıldığını getirdi. İddialara göre virüs ABD tarafından üretilip Çin’e bilerek salınmış.

KOMPLO TEORİLERİ DOLAŞMAYA BAŞLADI

Çin’in ekonomik gücünü ele alan iddiada virüsün ülkenin ekonomik büyümesinin önüne geçmek adına Amerika tarafından üretildiği belirtildi. Bunun bir komplo teorisi olarak gözüktüğü çok belli olsa da insanların aklına takılan bir soru olma yolunda ilerlediği görülüyor.

TÜM DÜNYA ETKİLENİRDİ

Eğer bu bir ülkeyi hedef alan bir biyolojik saldırı olsaydı bundan sadece hedef ülkenin zarar göreceği şekilde bir çalışma yapılırdı. Ancak görünen tabloda Dünya Sağlık Örgütü’nün de belirttiği üzere sorun küresel bir aşamaya geldi. Ayrıca koronavirüsün laboratuar kaynaklı olduğuna yönelik bir kayıt bulunmamakta.

POPÜLER KÜLTÜR İÇERİKLERİ NEDEN OLUYOR

Özellikle The Simpsons dizisinde, gerçekleşen olaylarla ilgili önceden belirlenmişçesine oluşturulan kehanetler, bu tarz bir dünya sorununda tekrar gün yüzüne çıkıp insanları manipüle edebiliyor. Eğlence sektöründe, örneğin sinemada içeriklerin belli kesitleri ele alınıyor ve benzer olaylar özellikle günümüzden önce olduğu için tekrar gün yüzüne çıkıyor. Ebola virüsüyle ilgili çıkan yine The Simpsons dizisinde konu olan virüsün dünyaya yayılması için üretildiği, Ebola virüsünün de zamanında Afrika’daki meyve yarasalarından geçmesi gibi “yarasa” özelindeki tesadüfler, insanların aklına sorular meydana getiriyor. Ancak bilimsel olarak virüslerin değiştirilmesi, üretilebilmesi doğru olsa da, henüz bir laboratuvar kaydına rastlanmadı.

Editör: Haber Merkezi