Küçükçekmece Belediyesi’nin SMS sisteminin hackerlar tarafından ele geçirildiği ve binlerce vatandaşa ayıp mesajlar atıldığı iddia edildi. Konu hakkında belediye resmî Twitter hesabından açıklama yaptı. 

Küçükçekmeceli vatandaşlar cep telefonlarına gelen mesaj nedeniyle şaşkınlığa uğradı. Sabah saatlerinde Küçükçekmece Belediyesi tarafından atılan mesaj sonrası vatandaşlar mesajın içeriği ve kim tarafından atıldığıyla ilgili araştırma yapmaya başladı. 

.... TARAFINDAN HACKLENDİ 

Küçükçekmeceli vatandaşlar sabah saatlerinde cep telefonlarına gelen mesaj sonrası araştırma yapmaya başladı. 05:45   sularında gelen mesajda, “SHUT UP.....I WILL CUT UR ASSES. HAVE A NICE DAY. SHUT UP AND L**K IT. LOVE === hacked BY 0xf4c3 == DT B001” şeklindeki ifadelerden sonra Küçükçekmece Belediyesi resmî Twitter hesabından açıklama yaptı. 

‘SMS SORUNU YAŞAMAKTAYIZ’

Binlerce vatandaşın cep telefonlarına giden SMS sonrası belediyeye şikayet yağdı. İlçedeki yerel haber kaynakları da mesajın detayları için araştırma yapmaya başladı. Yaşanan sorunun SMS kanalının hacklenmesinden kaynaklandığı düşünürlerken Küçükçekmece Belediyesi resmî Twitter hesabından şöyle bir açıklama yayınladı: “SMS sistemimiz ile ilgili bir sorun yaşanmaktadır. İlginiz, hassasiyetiniz ve uyarılarınız için çok teşekkür ederiz. Konuyu hızlı bir şekilde çözmek için çalışıyoruz.” Öte yandan sabah saatlerinde gelen bu mesajdan sonra Küçükçekmeceli sakinler, sosyal medyadan konunun detaylarına ulaşmaya çalışıyor. 

KEMAL ÇEBİ’NİN HATTI DA MI HACKLENDİ? 

Küçükçekmece Belediyesi’ne ait SMS kanalının siber saldırıya uğramasından sonra benzer mesajların Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin hattı tarafından da atılacağı iddiaları dolaşmaya başladı. Belediye’nin yaptığı açıklama sonrası Kemal Çebi’nin de sosyal medya hesaplarından açıklama yapması bekleniyor.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

Söz konusu durumla ilgili Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapılan detaylı açıklama şu şekilde:

12/12/2019 5.41 de gerçekleşen SMS bildiriminde, kurumumuzun dışarıdan

aldığı SMS hizmeti kapsamında yaşanan bir olumsuzluk olmuştur. Belediyemizin

mevcut veri altyapısı yedi katmanlı bir güvenlik sistemi ile korunmaktatır.

Ayrıca, uluslararası İSO27001 bilgi güvenliği standartlarının tüm koşullarını

sağladığı bağımsız denetim kuruluşlarınca belgelendirilmiştir.

Kurumumuz bilişim altyapısı ile korunan hiçbir kişisel veride kayıp veya sızıntı

olmadığını tüm kamuoyuna saygı ile duyurur.

Küçükçekmece Belediyesi

Editör: Haber Merkezi