Gazeteci Levent Gültekin, Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Haluk Levent hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gültekin, kendi YouTube kanalında yaptığı açıklamada kamuoyunun geçmişte dile getirilen eleştirilere yeterince kulak vermediğini savundu.
"Eleştirenler linç edildi" iddiası
Gültekin, Haluk Levent hakkında daha önce olumsuz görüş bildiren kişilerin kamuoyunda tepkiyle karşılandığını öne sürerek, bu nedenle birçok kişinin görüşlerini açıklamaktan çekindiğini ifade etti.
Toplumun popüler isimlere yaklaşımını da eleştiren Gültekin, bir kişiye duyulan güvenin sorgulanmadan kabul edilmesinin yanlış sonuçlar doğurabileceğini savundu.
Geçmişine ilişkin iddialarını yineledi
Açıklamasında Haluk Levent'in geçmişine ilişkin daha önce de dile getirdiği iddiaları tekrar eden Gültekin, bu değerlendirmelerinin mevcut soruşturmadan bağımsız olduğunu belirtti.
Gültekin, kamuoyunda geçmişte gündeme gelen bazı olayların yeterince sorgulanmadığını öne sürerken, Ahbap Derneği'nin kuruluş amacı ve faaliyetlerine ilişkin kişisel değerlendirmelerini de paylaştı.
Soruşturma devam ediyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Haluk Levent hakkında "Dernekler Kanunu'na muhalefet", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "örgüt üyeliği" suçlamalarıyla adli süreç devam ediyor.
Öte yandan soruşturma aşamasındaki iddialar hakkında henüz yargı kararı bulunmuyor. Soruşturma süreci devam ederken, suçlamalara ilişkin nihai değerlendirme yargı mercilerince yapılacak.
