Türk askerinin 1 senelik süreyle Libya sınırları içerisinde güvenlik sağlaması için iznin alınacağı meclis toplantısı bugün düzenlenecek.

ÇOĞUNLUĞUN KARARI BELİRLEYECEK

Meclis, Libya’da ateşkesin sağlanmasına yönelik istihbarat ve çözümlerle yardımcı olma adı altında Libya’ya asker gönderilmesini kararlaştıracak. Tezkere kararı çıktığı takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan görevin hacmini ve kapsamını belirleyecek. 201 milletvekilinin katılacağı olağanüstü toplantıda he taraf görüş belirtecek. 20’ier dakikadan her muhalif ve iktidar tarafları fikir beyan edecek. Toplantıyı Meclis Başkanı Mustafa Şentop yönetecek. Cumhur İttifakı’nın bir diğer temsilcisi MHP tezkereye tam destek verdiğini açıklarken CHP ve HDP sözcüleri tezkereye kesinlikle onay verilmediğini belirtmişti.

İYİ PARTİ KARARINI SONRA AÇIKLAYACAK

Ambargo döneminde Türkiye’nin yardımına koştuğunu ve bu nedenle ikili ilişkilerin geçmişte yer edindiğini belirten iktidar temsilcileri Libya’ya asker gönderilmesi taraftarı. Muhalif tarafta ise ülkenin iç huzuru sağlaması ve sürekli devam eden militarist tutumun son bulması Türkiye’nin iç işleri için daha önemli. Kararla ilgili kesin açıklama yapmayan İyi Parti’de karar toplantı sonrasında verilecek.

Editör: Haber Merkezi