Ünlü müzisyen Zülfü Livaneli, Türkiye'nin birçok ilinde gerçekleşen kadın cinayetlerine sert tepki gösterdi. Bu sayının arttığının altını çizen Livaneli, "Tehdit altındaki kadınlara silah eğitimi ve ruhsat verilmesi gerektiğini" savundu.

Bayburt'ta Zehra Demir'in kendisini rahatsız eden bir adam tarafından vahşice öldürülmesinden sonra Zülfü Livaneli, yaşanan kadın cinayetlerine sert tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşım yapan Livaneli, " "Tehdit altındaki kadınlara silah eğitimi ve ruhsat verilmeli. Üç-beş katil adayı temizlenirse ancak durur bu işler. Keşke Özgecan’da, Ceren’de, Emine’de, Şule’de ve benzerlerinde silah olsaydı. Katil erkekler geberseydi. İşte bu ülke hepimizi bu uç noktalara kadar getirdi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

'KADIN ÖLDÜRMEK MODA'

Twitter paylaşımlarına devam eden Zülfü Livaneli, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu cümle, durumun vahametine dikkat çekmek amacıyla şok etkisi  yaratmak için yazıldı. İsyan duygusu içinde. Bir çare önerin dostlar. Kadın öldürmeyi moda haline getirdiler. Yargı vs yetmiyor! Onca kadın öldürüldü. Ne toplumun ne de devletin tepkisi yeterli. Kadınlar ölüyor, kimse bir şey yapmıyor. Dayanılmıyor. 'Dişi köpek kuyruk sallamazsa...' gibi iğrenç sözleri üretmiş bir kültürde farkıdalık yaratmak hiç kolay değil."

Editör: Haber Merkezi