AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan 8’inci İyilik Gemisi, Mersin Limanı’ndan Lübnan’ın Beyrut kentine doğru yola çıktı. Yardım gemisi için düzenlenen uğurlama törenine AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valisi Atilla Toros ve il protokolü katıldı.
Gemiye toplam 730 ton insani yardım malzemesi yüklendi. Yardımlar arasında 7 bin 200 çadır, 12 bin gıda kolisi, bin hijyen kolisi ve 22 bin battaniye yer aldı.
Törende konuşan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Lübnan’da yaşanan insani krize dikkat çekerek, “Mart ayından bu yana aralıksız devam eden saldırılar neticesinde 2 bin 500'e yakın insan hayatını maalesef kaybetti. 8 bin insan yaralandı ve nüfusun 5'te 1'ine denk gelen 1,2 milyon insan evinden, yurdundan edildi” dedi.
Pehlivan, Türkiye’nin insani yardımlar konusunda aktif rol üstlendiğini belirterek, “Bugün AFAD'ımızın koordinesinde Kızılay ile birlikte bir gemi dolusu malzemeyi oraya gönderiyoruz. Bu gemimizde 7 bin 200 çadır bulunuyor. Ayrıca 12 bin gıda kolisi, bin hijyen kolisi ve 22 bin battaniye, toplamda 730 ton insani yardım malzemesini bugün Mersin Limanı'ndan Beyrut Limanı'na uğurluyoruz” ifadelerini kullandı.
Gazze’ye yönelik yardımlara da değinen Pehlivan, “Filistin'e de Gazze'ye de bugüne kadar 14 uçak ve toplam 21 gemiyle 110 bin tonun üzerinde insani yardım malzemesini ulaştırmıştık” dedi.
AFAD’ın küresel ölçekte çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Pehlivan, “Bu gemi sadece bir gemi seferi değil, adeta oradaki insanlara umut seferidir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yardım gemisi, yapılan dualarla Beyrut’a uğurlandı.
