Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile açık cezaevlerindeki mahkumların izinlerinin 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıldığı açıklandı. 

Mahkum Yakınları Federasyonu ve Mahkum Yakınları Sözcüsü Gazeteci Ferhat Aydoğan İzinlerin uzayacağını 06.05.2022 tarihinde açıklamıştı.

Türkiye'deki kader mahkumlarının ve ailelerinin sorunlarını dile getiren, haklarını savunan ve durumlarının iyileştirilmesi, kalıcı ve toplu çözümler getirilmesi için mücadele eden Mahkum Yakınları Derneği ve Mahkum Yakınları Sözcüsü Gazeteci Ferhat Aydoğan, COVID-19 izinlerinin uzatılması gerektiğini belirtmiş, 06.05.2022 tarihinde izinlerin uzayacağı müjdesini resmi twitter hesabından duyurmuştu. 

Alaattin Çakıcı'nın da Baş Danışmanı ve kader mahkumlarının fenomeni olan ve camia tarafından da çok sevilen Ferhat Aydoğan'ın günler önce verdiği müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi olarak duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Mayıs 2022 tarihinde (dün) gerçekleşen ve 3 saat süren Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Zirvede alınan kararları tek tek açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir müjdeyi de duyurarak açık cezaevlerindeki hükümlülerin izinlerinin 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından açıklamada bulunan Gazeteci Ferhat Aydoğan şu ifadeleri kullandı; 

"Benim mahkumum yok ancak herkes bir şekilde, kaza sonucu dahi birer kader mahkumu olabilir. Benim yıllardır uğraşım, gözü yaşlı anne, baba, eş, kardeş ve en önemlisi 'evlat'lar için.  Ben, sırf bu insanların yaşlı gözlerine bir damla da olsa ferah ve huzur vermek için mücadele ediyorum.

Bu mücadelemde, Devletimizin kırmızı çizgisi ney ise bende o yoldayım. Terör ve pedofili suçları haricinde ceza evinde yatan Kader Mahkumları için mücadelem devam edecektir. Benim bir tek şeye ihtiyacım var, o da demir parmaklıklar ardından ellerini açmış, bir tek Yüce Rabbime sığınan ve hatalarından binlerce kez ıslah olan kader mahkumları ve yakınlarının duaları. Rabbim öncelikle Devletimizi, Vatanımızı, Milletimizi ve tüm kader mahkumlarını her türlü felaketlerden kazalardan ve karanlıklardan kurtarmayı nasip etsin."

https://twitter.com/ferhataydogan01/status/1522321063975309312?s=21&t=RG_WRZGnFhBJZlr6Gyo1_Q

Editör: Haber Merkezi