Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile aralarındaki rüşvet tartışmasının ardından Sinan Aygün CHP'den istifa etti. Partiden ihracı beklenen Aygün, istifa ederek daha önce davranmış oldu. Sinan Aygün hakkında disiplin soruşturulması başlatılmıştı

NELER YAŞANMIŞTI?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir kez daha yargı karşısında. Bu kuz suçlama eski bir CHP Milletvekili ve iş insanı Sinan Aygün'den geldi. Aygün, Ankara Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde Yavaş ve ekibinin kendisinden Ankara-Eskişehir yolu üzerindeki inşaatın mühürlenmemesi için 25 milyon lira istediğini iddia etti ve delilleri savcılıkla paylaşacağını açıkladı.

Sinan Aygün, Yavaş ve ekibini Kamu görevlisini hileli davranışlarla kendisine ve başkasına yarar sağlama anlamına gelen irtikap ile suçluyor. Aygün'ün suç duyurusunda kendisine ait bir inşaatın durdurulması ve yapı ruhsatlarının iptali için açılan davanın Ankara 12. İdare Mahkeme tarafından kabul edildiği, Büyükşehir Belediyesi'nin karara itiraz edip davayı istinafa taşıma hakkını kullanmak için kendisinden maddi karşılık talep ettiğini öne sürdü. Ayrıca Aygün verdiği dilekçede Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Coşkun Torun ve Avukat Ömer Koçak'ın kendisine bu iş karşılığında "abi sen ne verirsin?" dediklerini iddia etti. Söz konusu durumla ilgili yapılan son toplantıda da avukat Haydar Demir'in 25 milyon lira verilmesi halinde karara itiraz edilerek istinafa gidileceğini söylediğini ileri sürdü. Aygün bu görüşmenin Cuma günü gerçekleştiğini ve ardından inşaatın mühürlendiğini dile getirdi. Aygün dilekçesinde görüşmeye ait görüntülerin olduğunu da iddia etti. 

ŞU AN ONLARI AÇIKLAMAM YANLIŞ
 
Rüşvet iddialarıyla ilgili görüntü ve kayıtları ‘gizlilik kararı’ sebebiyle kamuoyuyla paylaşamadığını belirten Eski CHP milletvekili Sinan Aygün, "Delilleri teslim etmedim. Onunla (deliller) ilgili, kamuoyuna vermemem konusunda bana uyarı geldi. Savcılığa elimde görüntüler olduğunu söyledim zaten. Savcılığa teslim edeceğim. Ancak şu an onları açıklamam yanlış" dedi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi de suç duyurusuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada irtikap iddiası için iftira denildi ve mahkemeye gidileceği duyuruldu. Aygün'ün inşaatında imar mevzuatı ve plan hükümlerine aykırılık tespit edildiğini duyurulurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mahkeme kararını yerine getirmekten başka yetkisi yoktur denildi. 

MANSUR YAVAŞ İDDİALARA YANIT VERDİ

Yavaş ise, Sinan Aygün’den 25 milyon lira istediği yönündeki iddialara katıldığı televizyon programında verdiği yanıtta şunları söylemişti:
"Sinan Aygün’e verilen inşaat izninin değişmesiyle yeni ekler yapmasına, yeni kazanımlar yapmasına olanak sağlanıyor. 30 bin metrekare olması gereken yer 120 bin metrekareye çıkıyor. 95 bin fazlayı 7 bin ila 10 bin arası çarparsanız kazanılan rant ortaya çıkar.

Bu yapılan yer için (Eskişehir Yolu üzerinde ODTÜ’nün karşısındaki TOGO inşaatı) okul yapılmamış, hastane yok. Bir konuşmada ‘okul ne kadara olur’ diyorlar. 1-2 milyon mu diye soruyorlar. Karşıdaki kişi ‘Olur mu 25 milyon falandır’ diyor. 25 milyon işi oradan çıkıyor. Savcıya verilen dilekçede benden para istediler demiş. Rüşvet dememiş. Okul yap demek para istemek midir? Üstelik beni de görmemiş. Olayla alakam bile yok. Bir kumpasın peşindeler, seçim öncesi

Editör: Haber Merkezi