Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Hürriyet Gazetesi'nin Ankara'daki bürosunu ziyaret ederek Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Yavaş, birçok konu hakkında önemli bilgiler aktardı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hem 31 Mart yerel seçimlerinden sonraki süreci hem de siyasi tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunurken belediye başkanlığı makamındaki, “sağır oda” hakkındaki bilgileri paylaştı.

ANKARA'DA ELİÇANTALI ŞAHISLAR VİLLA SİTELERİ GEZMEYE BAŞLADI

Gelişmiş ülkelerde imar planları bir kez yapılır ve mümkün olduğu kadar bozulmaz. Ankara’da birden bire eli çantalı şahıslar villa sitelerini gezmeye başladılar. Dediler ki; ‘Bu villalar eskidi gelin kaldırıp buralara gökdelen dikelim, bunun karşılığında size bir yerine iki daire verelim’. Siz bir talepte bulunurken oraya zaten kaç kat yapılacağı bellidir. Eğer bunu değiştirmek istiyorsanız bu değişime İmar Müdürlüğü’nün olur vermesi, planının yapılması, Belediye Meclisi’nden geçmesi lazım. Ankara’da 20 bin müteahhit var, rant alan 15-20’yi geçmiyor.

'BELEDİYE BAŞKANI'NIN BÖYLE BİR ODAYA NİYE İHTİYACI OLUR?'

Makam odasının arkasında bir oda var. Düğmeye basıyorsunuz filmlerdeki gibi açılan kapı yapılmış. İçeride bir oda var, oradan lavaboya geçiyorsunuz. Sol tarafta da ikinci bir oda var, tamamen kapalı, oradan da koridora gizli çıkış yapabiliyorsunuz. Ama iki odanın arasında bir tane odacık var. Bu odada ışık yok, elektrik düğmesi yok. Küçücük kutu gibi bir oda. Ses yalıtımlı bir oda. Bir belediye başkanının böyle odaya niye ihtiyacı olur?