Eski Emniyet Genel Müdürü ve bakanlardan Mehmet Ağar, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ağar, suç örgütü lideri Sedat Peker'in Bodrum Yalıkavak’taki marinaya ‘çökmek’le suçladığı Ağar, "Beni gündeme getirmelerinin asıl nedeni de bizi buradan uzaklaştırmak. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Mehmet Ağar’ın bu açıklamaları için “Bu süreçte ‘belki dil sürçmesidir’ diye hâlâ tekzibini beklediğim cümle. Biz olmasa idik oraya mafya çökecekti cümlesidir. İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine firsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil” diye konuşmuştu.

Ağar, Soylu'nun açıklamalarından sonra özür diledi. Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtlayan Ağar, şu ifadeleri kullandı:

- Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığından ve sinirliliğinden burada bir sürç-i lisan söz konusu. Bugün görev yapan emniyet teşkilatı mensubu arkadaşlarımız çok nadide çok değerli arkadaşlarımız. Bizim zamanında daha rütbelerde çok başarılı görevleri yapıyorlardı. Bugün Türkiye organize suç örgütlerine nefes aldırmıyorlar, göz açtırmıyorlar. Dolayısıyla benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum. Bundan dolayı kalbi olarak özür diliyorum.

- Özellikle sayın İçişleri Bakanı gerçekten çok takdirler kendisini takip ediyorum. Gerek terörle mücadelede gerek organize suçlarla mücadelede gerek teşkilata verdiği güven dolayısıyla fevkalade başarılı görev sürecini devam ettiriyor. Allah da uzun yıllar devam ettirsin. Devlet her konuda terör konusunda olsun organize suçlar konusunda uzun her yerde vaziyete hakim. Mutlak şekilde adalet ve hukukun tesisi yönünde son derece gayretli.

- Sayın bakanım liderliğinde öncülüğünde emniyet genel müdürü ile büyük bir ayda emniyet müdürleri de en küçük öperek kadar cansiperane bir mücadele sergiliyorlar. Bu emeği görmezden gelmek,  hele benim, için asla söz konusu olamaz. Dolayısıyla işte insan kadar tecrübeli de olsa kızgınlıkla sinirle bazen hata yapıyor. Hatam budur, benim kabul ediyorum.

- (Marinada neden yönetici oldu) Siyaseti bıraktıktan sonra bazı holding ve şirketlerden yönetim kurulu üyelikleri teklifi geldi, kabul etmedim, etmem de… Cumhurbaşkanımızla Azerbaycan Devlet Başkanı arasında kardeşliğe yakın bir ilişki var. Merhum Haydar Aliyev’den bu yana ‘iki devlet bir millet’ anlayışı var. Üç dört sene önce bu görev marina sahiplerinin ricası üzerine ben bu görevi kabul ettim. Türkiye ile Azerbaycan kardeşliğinin pekişmesi amacıyla bu görevi kabul ettim.

- Mubariz Gurbanoğlu’nun ‘Beni Fethullah Gülen’e Mehmet Ağar götürdü’ iddiaları) Geçmişte birlikte ekmek tuz yediğiniz, bugün de hapis hayatında. Cevap verme imkanı olmayan birine fazla bir şey söylemem. İleride cezasını bitirdiğinde nasip olursa her şey konuşulur. Kendisi defalarca oraya gitmiştir herkes bilir, kendisiyle bir kez beraber gittik. Benim gidiş gelişimden devletin bilgisi vardır.

- (Sedat Peker’in kendisi hakkkında ortaya attığı iddialar) Bu şahısla muhattap olmam söz konusu değildir. Dokunulmazlığım yok bir şeyim yok. Devlet her konuda araştırmayı yapar. Zaten kendisinin bu sözleri üzerine bayramdan sonra avukatım yargıya gerekli müracaatları yapılacak. Yüreği yeten gelir Türkiye’ye.