Bir zamanların en ünlü gazinoları Maksim'in sahibi olan ve Gazinocular Kralı olarak tanınan Fahrettin Aslan'ın oyuncu olan oğlu Mehmet Aslan'ın sosyal medya hesabından eğlence mekanı Reina'ya düzenlenen terör saldırısının ardından yapılan paylaşımı patronunun emanet ettiği telefondan kendisinin yaptığını beyan eden şoförü Mustafa Aycı hakkında suç üstlenmeden dava açıldığı öğrenildi.

Sosyal medyada paylaşım yapmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Mustafa Aycı'nın olay tarihinde yanında şoför olarak çalıştığı Mehmet Aslan'ın sosyal medya hesabı üzerinden 2017 yılbaşı gecesi meydana gelen Reina'daki terör saldırısı sonrasında saat 02.19 sıralarındaki paylaşım üzerine soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Eylemi kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi

Aycı'nın kendi kullanımında olmamasına rağmen patronu olan Mehmet Aslan'ın ceza almamasına yönelik olarak eylemi kendisinin gerçekleştirdiğini beyan ettiği belirtilen iddianamede, Aslan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından dava açıldığı bildirildi.

Hakim karşısına çıkacak

İddianamede, Aycı'nın da Mehmet Aslan'a ait paylaşımı kendisinin yaptığını beyan edip suç üstlenme eylemini gerçekleştirdiği anlatılarak, şüphelinin "suç üstlenme" suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, gönderildiği İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Aycı'nın ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.
 

Editör: Haber Merkezi