İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Memurların tayinde çıkmasını istemedikleri ilimiz açıklandı

Memurların tayinde çıkmasını istemedikleri ilimiz açıklandı

İstanbul'da yaşam maliyeti hızla artarken, memurlar için adeta "sürgün yeri" haline geldi. 4 kişilik bir ailenin aylık temel gideri 85 bin TL'yi aştı.

İstanbul'da hızla artan kira ve yaşam maliyetleri, tayini buraya çıkan memurlar için büyük bir endişe kaynağı oldu. Yüksek kiralar ve taşınma masrafları nedeniyle birçok memur, İstanbul’a atanmayı "sürgün" gibi görüyor.

İstanbul Planlama Ajansı’nın verilerine göre, 4 kişilik bir ailenin temel giderleri 85 bin 450 TL’yi bulurken, kiralama sürecindeki depozito, emlak komisyonu ve taşınma masrafları toplamda 200-250 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Türkiye’de ortalama memur maaşı 50 bin TL seviyesindeyken, İstanbul'da yeni dairelerin kira bedelleri 50-60 bin TL’yi aşabiliyor. Şehir merkezindeki eski 3+1 daireler bile 35-40 bin TL’den kiralanırken, daha uzak bölgelerde bile uygun fiyatlı kiralık ev bulmak zorlaşıyor.

Yaşam şartlarının giderek ağırlaşması, İstanbul’a tayini çıkacak memurları düşündürürken, birçok kişi "Tayinim İstanbul’a çıkmasın" diyerek endişelerini dile getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *