Merter'de metro ve metrobüsün kesisştiği noktada kurulan büfenin kime ait olduğu ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Güngören Belediyesi'ni karşı karşıya getiren olayda kaçak büfenin İYİ Parti Küçükçekmece Meclis Üyesi ve Airport Haberin sahibi Ali Kıdık'ın olduğu kesinleşti

Emlak Müdürlüğü, Güngören’deki Osmaniye Mahallesi’nde Merter Metro istasyonu ve otobüs durağının hemen yanı başında bulunan büfenin, Merter Büfe ve Gıda Ürünleri Sanayi Ticaret Şirketi tarafından kullanıldığını tespit etti.

Paravan şirket mi?

Kaçak büfeyi işleten şirketin sahibi ise Airport Haber'den çıktı. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında, Merter Büfe ve Gıda Ürünleri Sanayi Ticaret Şirketi'nin sahibi Fatih Akdeniz olarak görünüyor. 21 Ocak 2020'de kurulan şirket Halkalı'da… Ne tesadüftür ki, Fatih Akdeniz, Ali Kıdık'ın sahibi olduğu Airport haberin kurumsal yapısında yazar kadrosunda yer alıyor
Kıdık'ın şirketiyle adres aynı

Merter Büfe ve Gıda Ürünleri Sanayi Ticaret Şirketi'nin kayıtlardaki adresi "Halkalı Merkez Mahallesi 1. Posta Sokak Cadde: 4 Apt. No: 12/126 Küçükçekmece" olarak geçiyor. Ali Kıdık'ın sahibi olduğu Airport'u da bünyesinde barındıran Ak Medya Yayın Yapım da aynı adresi kullanıyor. 

Airport Haber'in künyesinden ismi sildirdi

Kıdık, kaçak büfe skandalı patlayınca ilk iş olarak yazarı Fatih Akdeniz'in adını Airport sitesinin künyesinden sildirdi. Cuma günü apar topar Akdeniz'le olan görünür bağlantısını silmeye çalışan Ali Kıdık, Merter Büfe ve Ak Medya Yayın Yapım'ın aynı adreste yer aldığını ise unuttu.

Cevaplanması gereken sorular

İBB'nin kaçak büfe skandalıyla ilgili soruları yanıtlaması gerekiyor.

1-İBB neden usulsüs büfenin kaldırılmasına engel oluyor?

2-Neden İBB zabıtası büfenin başında 24 saat nöbet tutuyor?

3-Güngören dışında başka yerlerde de İBB'nin usulsüz 'olur' verdiği büfeler var mı?

İBB zabıtası büfe kaldırılmasın diye nöbet tuttu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin encümen kararı ve izin belgesi olmadan, Merter Metro İstasyonu ve otobüs durağının yanına kaçak bir büfe kurulmuştu. Güngören Belediyesi zabıta ekipleri büfenin kaldırılmasını istemişti. İBB buna karşı çıkmıştı ve büfenin başına zabıta ekiplerini dikmişti. İBB zabıtası, 'Güngören Belediyesi kaçak büfeyi kaldırmasın' diye 24 saat nöbet tutmuştu.

Büfe kaldırıldı

Merter metro istasyonunun yanına kurulan büfe akşam saatlerinde olduğu yerden kaldırıldı. İBB Meclis toplantısında söz alan Güngören Belediye Başkanı Demir, büfenin İyi Partili meclis üyesi Ali Kıdık'a ait olduğunu iddia etmişti.

Encümen kararı olmadan ve izin belgesi ibraz edilmeden Merter metro istasyonuna konulduğu belirtilen büfe akşam saatlerinde kaldırıldı. Güngören Belediye zabıtası ile İBB zabıtasını karşı karşıya getiren büfe saat 21.30 sıralarında İBB ekipleri tarafından götürüldü.

İYİ Parti Küçükçekmece Meclis Üyesi Ali Kıdık'ın olduğu iddiası

İBB Meclis'inde gerçekleşen toplantının sonuna doğru söz alan Güngören Belediye Başkanı Bünyemin Demir, büfeyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Demir yaptığı açıklamada, büfenin İYİ Partili meclis üyesi Ali Kıdık'ın olduğunu iddia etti. Büfeyle ilgili hazırlanan belgelerin de usulsüz olduğunu ifade eden Demir, İmamoğlu'na inceleme talebinde bulundu. Söz alan İmamoğlu ise konuyla ilgili incelemeyi yapacağını söyledi.

Kaynak: Dilek Güngör/Sabah

Editör: Haber Merkezi