Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur bekleniyor. 

Gün içerisinde özellikle akşam saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile, gece saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar yağması tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Gümüşhane, Bayburt ve Sivas illerinde, Doğu Anadolu'da ise Erzurum, Kars, Ardahan ile Ağrı, Erzincan ve Tunceli'nin kuzeyinin yüksek kesimlerinde yağış bekleniyor.

KENDİNİ HATIRLATACAK

Yurdun soğuk hava dalgasına girmesiyle Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar yağması tahmin ediliyor. Haftasonu sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışların şehir merkezlerinde 1-4 cm, yüksek kesimlerde ise 5-20 cm'ye kadar örtü bıracakağı öngörülüyor. Öte yandan yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek ulaşım sıkıntısı ve buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi