Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısında, yurt genelinde sıcaklıklar 8 derece birden düşerken sağanak yağış ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. İstanbul için ise saat verildi. İşte 7 Kasım Pazartesi güncel hava durumu raporu...
7 Kasım Pazartesi güncel hava durumu raporu yayımlandı. Buna göre, sıcaklıkların 4 ila 8 derece azalacağı belirtildi. Kuvvetli yağışların beklendiği birçok ilde ayrıca sabah saatlerinde yer yer sis ve pusa karşı vatandaşa uyarıda bulunuldu. Yarın ise İstanbul'un kuzey ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu (Ankara'nın kuzeyi, Çankırı ve Eskişehir hariç), Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli'nin kuzey kesimleri, İstanbul'un kuzey ilçeleri, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey kesimleri, İzmir, Muğla, Denizli, Düzce ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, Sivas, Tunceli, Erzincan ve Bingöl'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların, Adana'nın güneyi, Hatay çevreleri ile bu akşam saatlerinde Antalya'nın doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana'nın güneyi ve Hatay çevreleri ile bu akşam saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın Kırklareli'nin kuzeyi, İstanbul'un kuzey ilçeleri, Sakarya ve Kocaeli çevreleri, Çanakkale'nin doğusu ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi