Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çok sayıda il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. 

Açıklamada, "Doğu Anadolu’nun batısında beklenen yağışların 18 Ocak 2022 akşam saatlerinden itibaren Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yoğun kar yağışı (20 cm. üzeri), Erzincan çevrelerinde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm.) şeklinde olacağı tahmin ediliyor" denildi. 

Ayrıca, 18.01.2022 Salı günü öğle saatlerinden itibaren (Şanlıurfa’nın kuzeyi, Diyarbakır çevreleri, Batman’ın kuzeyinde) yoğun kar (20 cm. üzeri), bölgenin güneyinde (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Şanlıurfa’nın güneyinde) kuvvetli yer yer yoğun kar (10-30 cm.) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada "Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayı, bölgenin kuzeyinin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü de Kastamonu ve Sinop için yoğun kar yağışı uyarısı yaptı.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yarın sabahtan itibaren yoğun kar yağışı beklendiği, kar kalınlığının 20 santimetrenin üzerine çıkabileceği bildirildi.

Açıklamada, rüzgarın kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

Yoğun kar yağışının 19 Ocak Çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmininde bulunulan açıklamada, vatandaşların kuvvetli rüzgarla tipi, buzlanma, don, çığ ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Daha önce de Marmara Bölgesi ve İstanbul için uyarıda bulunulmuştu.

Editör: Haber Merkezi