Meteoroloji 19 il için alarm verdi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurdun birçok bölgesinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle 19 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Yetkililer, sel, su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini bildirdi.
Sağanak yağışlar birçok bölgede etkili olacak
Son değerlendirmelere göre; Ege'nin iç kesimleri, Batı Karadeniz'in doğusu ve iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetlenmesi öngörülüyor.
Sarı kod verilen iller
Meteoroloji'nin sarı kodla uyardığı iller şunlar:
- Afyonkarahisar
- Ankara
- Antalya
- Aydın
- Bolu
- Burdur
- Çankırı
- Denizli
- Eskişehir
- Isparta
- İzmir
- Kastamonu
- Karabük
- Konya
- Kütahya
- Manisa
- Muğla
- Sinop
- Uşak
Sel ve su baskını riski
MGM, kuvvetli yağışların neden olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Özellikle dere yataklarına yakın bölgelerde yaşayan vatandaşların ve sürücülerin tedbirli davranmaları istendi.
İstanbul'da sıcaklık düşecek
İstanbul'da ise kuzeyli rüzgârların etkisini artırmasıyla birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması bekleniyor. Poyrazın etkisiyle kent genelinde serin ve zaman zaman kuvvetli rüzgârlı bir hava görüleceği tahmin ediliyor.
