Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre İstanbul’da kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından gün içinde yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığının batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik öngörülmediği bildirildi.
Karadeniz ve iç kesimlerde yağış uyarısı
Tahminlere göre Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da yağış görülecek. Yağışların bazı bölgelerde kar şeklinde etkili olacağı, özellikle iç ve yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalar yaşanabileceği değerlendiriliyor.
Sarı kod verilen iller açıklandı
Meteoroloji Hava Tahmin Haritası’nda sarı kodlu uyarı verilen iller Artvin, Giresun, Kastamonu, Rize, Sinop, Trabzon ve Bartın olarak sıralandı. Bu illerde kuvvetli kar yağışı beklentisi nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Kar yağışının etkili olacağı bölgeler
Doğu Karadeniz genelinde, Bilecik, Sivas, Kayseri, Tokat, Erzincan, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde kar yağışının etkili olması bekleniyor. Ayrıca Erzurum’un kuzey ve doğusu ile Muş’un doğusunda da kar yağışı öngörülüyor. Giresun’un doğusu ile Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde beklenen kar yağışının yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Don, buzlanma, sis ve çığ tehlikesi
Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ riski bulunduğu belirtildi.
