Metrolardaki doluluğu göz önüne alarak bu alanda çalışmalarını başlatan İBB, metroların iç dizaynlarıyla ilgili inceleme yapmaya başladı. Metrolardaki hava kalitesini artırma amaçlı başlatılan araştırmada Araç içi, peron ve bilet koridorundan hava örneği alarak içeriğini araştırmaya alacak.

VATANDAŞLARA BİLGİ VERİLECEK

Partikül Madde Toplama Cihazı ile toplanacak bilgiler sayesinde havadaki rahatsız edici PM10 değeri aşağı çekilecek. Yerinde direkt tespit edilmesini sağlayan cihaz sayesinde vatandaş daha kaliteli bir hava soluyabilecek.Günde yaklaşık 2 milyon İstanbullunun ulaşım için kullandığı metrolarda hijyenin öncelik olması gerektiğini belirten İBB kuruluşlarından Metro İstanbul AŞ ve İBB Çevre Koruma Müdürlüğü’nün başlattığı proje, başlangıcından itibaren vatandaşlara bilgi verilerek devam edecek.

HAVA KİRLİLİĞİ GİDERİLECEK

Metro İstanbul Enerji ve Çevre Yönetim Şefi İsmail Adıyıl, metrolarda ölçümlerin periyodik bir şekilde devam ettiğini  ve saniyede 80 metreküp akım kapasitesi olan fanlar sayesiden metrolardaki kirli havanın giderildiğini söyledi. Adıyıl “Dünya standartlarında ölçümler yapacağız. Metrolardaki havanın kalitesini tespit edeceğiz. Daha sonra iyileştirme yöntemleri üzerine çalışacağız. Tozun ve partiküllerin kaynağında yok edilmesi ya da azaltılması üzerine yoğunlaşacağız. Bununla birlikte amacımız solunan havayı daha steril bir ortama kavuşturmak.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi