Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan'ın 29 Mayıs'ta Ayasofya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okunmasına tepkiler sürüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, "İdeolojik doğmalarla, ilkel bir taassupla, keskin ön yargılarla Atatürk düşmanlığı yapmak millete değil hıyanete hizmettir" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tahammülsüzlük Türkiye'ye tahammülsüzlüktür. Atatürk alerjisinin esas gerekçesini nasıl okumalıyız? Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir" diyerek, tepkisini dile getirmişti.

Akit yazarı Kenan Alpay ise geçen günkü köşesinde, Demirkan'ı sert sözlerle eleştiren Bahçeli'ye tepki göstermişti.

Alpay, yazısında, şunları söylemişti:

"MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kurduğu cümleler öylesine aşırı, temelsiz ve tutarsızdı ki ne İslam’ın temel esaslarıyla ne de yakın tarihin siyasi ve toplumsal tecrübeleriyle telif etme imkânı vardı. Adeta 'Olmasaydın Olmazdık' karanlığı ve dayatması form değiştirip karşımıza dikiliyordu. Mesela şu cümlede koskoca bir halkın iman sahibi olması bile bakın mutlak manada nasıl Ulu Önder’e bağlanıyor: 'Atatürk tarih sahnesine çıkmasaydı, İslam’ın bekçisi olmasaydı doğdunuz zaman kulağınıza ezan mı okunur yoksa bir Kilise’de vaftiz mi olurdunuz?' Madem Bahçeli’nin dediği gibi kulağımıza okuna ezanı bile Ulu Önder’e borçluyuz o halde hayat tarzımız aynen şöyle olacakmış: 'Atatürk’ü rahmetle anmak, ona saygı duymak, onun eserlerine sadık kalmak her nesil, her Türk evladı için ödevdir.'”

MHP'DEN SERT YANIT

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Akit gazetesine tepki gösterdi.

Büyükataman, Bahçeli'yi hedef alan Akit için, "Ömrünü Türk milletine adayan Büyük Gazi’ye yönelen her türlü kötü niyetin ardında gayrimillî emellerin olduğu yeniden gösterilmiştir" dedi.

"Memlekete faydası görülmeyen bu gibilerin eleştirileri, insani bir anlam ifade etmeyip geçmişlerindeki kara lekenin yansımasıdır" diyen Büyükataman, "Bu tiplerin 'kulaklarına okunan ezanda' Büyük Gazi’nin payını hissetmemeleri yalnız tarih değil iman eksikliklerinden de kaynaklanmaktadır" dedi.

MHP’li Büyükataman, Twitter hesabından şunları paylaştı:

‘’Atatürk’ü hedef tahtasına koyan ahlaksız yaklaşım, Milliyetçi Hareket’in ve onun Sayın Genel Başkanı’nın sinesinde paramparça edilmiştir. Ömrünü Türk milletine adayan Büyük Gazi’ye yönelen her türlü kötü niyetin ardında gayrimillî emellerin olduğu yeniden gösterilmiştir.

Tam çıkarılması gereken dersler çıkartılmış olmalı dediğimiz anda, konu Atatürk olduğunda algıları kapanan Yeni Akit’in bir yazarı devreye girmiş, yazdığı köşe yazısı ile kendine yakışan sözleri duymak için ortalığa atılmıştır.

Aklı hâlâ “Olmasaydın da olurduk” rezaletinde kalan Yeniakit’in köşe yazarı hem Büyük Gazi’yi hem de Sayın Genel Başkanımızı hadsizce hedef almış. Memlekete faydası görülmeyen bu gibilerin eleştirileri, insani bir anlam ifade etmeyip geçmişlerindeki kara lekenin yansımasıdır.

Bunlar, ayetlerden örnekler verirler ancak ayetin konuya uygun olup olmadığından habersizdirler. Bunların tek tutarlı yanları, Büyük Gazi’ye olan düşmanlıklarındaki inattır. İslam’ın temel esaslarından bu kutsal esasları sömürebilecekleri kadarını bilmek bunlara yeterlidir.

Bugün esir Türklerin yaşadıkları dinî baskıları bile görmeyen, buna kafa yormayan bu tiplerin “kulaklarına okunan ezanda” Büyük Gazi’nin payını hissetmemeleri yalnız tarih değil iman eksikliklerinden de kaynaklanmaktadır.’’

Editör: Haber Merkezi