Sınır kapıları ve havalimanlarında görevli pasaport polislerinin yenilenen üniformalarına MHP'den sert tepki geldi. Turkuaz renkli yakalık ve 'Turkey' yazısı için Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu açıklama yaptı. Vahapoğlu, "Bir zamanlar ilkokul çocuklarının önlüklerinin üzerine taktığı yakalık gibi garip bir şeyi kim yakıştırmış merak ediyorum" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimatla geçilen yeni uygulamaya MHP'den tepki geldi. Pasaport polislerinin yeni üniformalarında yer alan yakalık ve 'Turkey' yazısı MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu tarafından eleştirildi. 

'KİM YAKIŞTIRMIŞ MERAK EDİYORUM'

Ekseriyetle havalimanında görev icra eden pasaport polislerinin yeni kıyafetleri MHP'den tepki gördü. Genel Başkan yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu halk tarafından da tepkiyle karşılanan yeni üniformalar için, "Pasaport işlemi yapan polisin kıyafeti değişmiş. O mavi yakalıklar polisimizin üniformasını basitleştirmiş. Bir zamanlar ilkokul çocuklarının önlüklerinin üzerine taktığı yakalık gibi garip bir şeyi, polisin üniformasına kim yakıştırmış merak ediyorum’ dedi. 

NEDEN TÜRKÇE DEĞİL DE İNGİLİZCE?

Üniformalardaki başka bir sorun da pasaport polisinin göğsünde yazan ‘Turkey' kelimesi… O memur pasaport kontrolünü Türkiye'ye giriş noktasında yapmıyor mu ? Öyleyse neden Türkçe yazmıyoruz. Neden ikinci anlamı bulunan ‘turkey’ kelimesinin yerine ‘Türkiye’yi kullanmıyoruz?

Editör: Haber Merkezi