Milleyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Gazete DuvaR yazarının "Amanın, yine dışarıdan saldırıyorlar!" başlıklı yazısına tepki gösterdi. Ataman, " Ümit Kıvanç’ın karın ağrısının sebebini anlamak için, Kıvanç’ınki kadar bir IQ’ya sahip olmak bile yeterlidir" dedi

Ümit Kıvanç’ın bugün “Amanın, yine dışarıdan saldırıyorlar!” başlığıyla yayımlanan yazısının ardından İsmet Büyükataman “Bugün sözde gazete ve sözde İnternet haber sitelerinde yuvalanan, gazeteci kılığına bürünmüş bazı devlet düşmanları bu bozuk psikolojiye sahip oldukları hâlde tedaviye yanaşmamakta; kendilerini sağlıklı, diğerlerini hastalıklı görmektedir” dedi. Ataman'ın yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Bu müflis beyinlerin devlet düşmanlığı, Türkiye Cumhuriyeti ile sınırlıdır. Kuş tüyü yataklara uzanıp üzerine kaz tüyü yorgan çeken bu tipler; sosyalizmin yılmaz savunucusu olarak Türk devletini, vatandaşını fakir bırakmakla suçlayıp ipek kılıflı yastıklarına başlarını koyar ve gönül rahatlığı ile uyurlar. Sosyalizmin yılmaz savunucusu olan aynı tipler bir bakarsınız Türkiye düşmanlığı için kapitalizmin sözcüsü olmakta bir beis görmezler, Türk Milliyetçilerinin ise “aşırı dozda anti-emperyalizm” ile hayata yoğun bakım servisinden baktığını iddia ederler. Türk Milliyetçiliği fikriyatını yoğun bakımda zanneden sakat zihniyetin beyin ölümü çoktan gerçekleştiği hâlde bunu görmekten uzaktırlar.

“Devlet ve Devlet Bahçeli düşmanlığında sınır tanımayan Oya (Baydar) Ablasının bir tanesi Ümit Kıvanç’ın karın ağrısının sebebini anlamak için, Kıvanç’ınki kadar bir IQ’ya sahip olmak bile yeterlidir” denilen açıklamada Oya Baydar’ın T24’te yazdığı bir yazı üzerine MHP’nin verdiği cevap da hatırlatıldı.

Yazı, şöyle son buldu:

Milliyetçi Hareket Partisi; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar kalması, gücünü aldığı büyük Türk milletinin hür ve müreffeh olması için mücadele etmektedir. Bu uğurda şerefli geçmişi geleceğine kefil; Türk ve Türklük düşmanlarına korku salacak kadar da övünçle doludur.

ÜMİT KIVANÇ NE DEMİŞTİ?

Ümit Kıvanç, bugünkü köşe yazısında Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yer aldığı yeni oluşumlarla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamayı yazmıştı.

Kıvanç, “Peki, biz, yani yeni partileri kuran ve kuracak olanlara geçmişleri nedeniyle iyi gözle bakmayanlar, bu tutumu Bahçeli ile paylaşacak mıyız? Tıpkı onun gibi, ‘bu yüzden geleceğe dair de söz hakları ve hadleri yoktur’ mu diyeceğiz? Yoksa yeni partilerin, mevcut iktidar koalisyonuna kitlesel desteğini temin eden AKP’den koparacakları parçaları nereye sürükleyecekleriyle mi ilgilenecek, onları asgarî hukuk ve demokrasi zemini için yürütülecek toplu tartışma ve pazarlığın taraflarından mı göreceğiz? Sonuçta kimsenin kimseyle dost ve ahbap olması gerekmiyor. Birbirini yok etmeden, ezmeden, aşağılamadan birlikte yaşayabilmesi gerekiyor. Buradan mı yaklaşacağız?” ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Independent Turkish

Editör: Haber Merkezi