Milletvekilliği düşürülen ve kararın ardından TBMM'de eyleme başlayan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin kararı açıklanana kadar Meclis'ten ayrılmayacağını açıklamıştı. HDP grubuna ait odaya yerleştirdiği yer yatağında kalan Gergerlioğlu, eyleminin 5'inci gününde sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasının ardından sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapılırken, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ise dikkat çekti.

"İSTERSEN GERENOĞLU OLSUN YENİ SOYADIN"

Yönter, "Gergeroğlu, senin neren doğru ki soyadın bile doğru olsun ya da doğru yazılsın...Bizim için her şeyin yanlış...İstersen gerenoğlu olsun yeni soyadın...Senin gibi ucube bir bölücü Liderimize laf edemez...Varlığı yanlış olanın soyadı zaten yanlıştır gergeroğlu...

"ARTIK RANZAYA DEĞİL YERE SERER YATAĞINI"

Ö.Faruk Gergeroğlu'nun yeni adresi artık cezaevi...Sayın Genel Başkanımızın çağrısı karşılık buldu, Gergeroğlu Gazi Meclis'ten yatağıyla birlikte atıldı...Artık yeni koğuşunda ranzaya değil yere serer yatağını..." ifadelerini kullandı.