MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP'nin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, erken seçim tartışmalarıyla ilgili olarak, "Erken seçim tartışmalarının sıcak gündem tutulması maksadıyla sipariş açıklama yapanların 2023 haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi.

MHP lideri, HDP'nin kapatılması çağrısını bir kez daha yineleyerek, "Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında bile tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir" diye konuştu.

MHP lideri, HDP'li vekillerle ilgili fezlekeler hakkında ise, "CHP, fezlekeli HDP'lilerin dokunulmazlık zırhının kaldırılmasına var mıdır, yok mudur? Kimliksiz CHP sözcüsü, acaba senin kararın nedir? Terörün mü safındasın, Türkiye'nin mi yanındasın? CHP ile İYİ Parti'nin tutumu ve duruşu ne olacaktır? Mutfakta yangın var diyenler, vatandaki yangını ne zaman görecektir?" ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamaları:

MHP'nin millet anlayışı dışlayıcı, yok sayıcı değildir. Partimiz ülkemizde yaşayan kardeşlerimizi Türk Milleti varlığı içinde karşılamıştır. Hiçbir bölücü üzerimizde operasyon yapamayacak. 

Cumhur İttifakı millet ne diyorsa ona kulak veren siyasete sahiptir. Bugünün tarihi bir gün yazıldığında geleceğin Türk nesilleri kimin dürüst, kimin dalavereci, kimin demokrasi yanlısı kimin demokrasi karşıtı olduğunu elbette tescil edecek. 

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erken seçim tartışmalarının sıcak gündem tutulması maksadıyla sipariş açıklama yapanların 2023 haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatıyoruz. Türkiye'nin geleceği heba edilemez. Etmek için ortam kollayanlara fırsat verilemez. PKK'nın gözetleme kulesi olan HDP ile ittifak şemsiyesi altında toplananlar, bunun adına da demokratik güç birliği diyenlere içine düştükleri zilletin bedelini er ya da geç ödeyecekler. 

Safımız bellidir. Sevdamız millet, gücümüz devlettir. Allah'a şükürler olsun ki bu vatanı, milleti ve bu devleti canı pahasına savunacak kahramanlarımız vardır. 

2021 yılı İstiklal Marşı'nın 100. yıl dönümüdür. Aynı zamanda 2021 İstiklal Marşı yılıdır. 'Korkma' diye başlıyor İstiklal Marşımız. İstiklal Marşımız bir cesaretin, faziletin abideleşmiş eseridir. Bu eser, milletin ebedi duruşudur. Bu milleti korkutacak herhangi bir güç dünya üzerinde ne olmuş ne de olacaktır. Herkes hesabını buna göre yapmalıdır. Bizim terk edecek bir vatanımız yoktur, çizilecek bir sınırımız yoktur. Bizim yıkılacak bir devletimiz yoktur. Vazgeçecek tek bir insanımız dahi yoktur.

CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP terör bataklığı içindedir. Teröristlere arka çıkan parti görünümlü bir suç örgütüne siyasi ve demokrasi hayatında nasıl yer aranacaktır. TBMM'de ne işleri vardır. Terör saldırılarında küstahça devleti suçlayan, milletin hazinesinden geçinen terörizmin çakar takmış militanlarına sabır göstermek Türk Milleti'ne saygısızlıktır. İttifak ortakları ağır bir vebal altındadır. Gara katliamına kadar 1984 ile 2021 şubat ayı arasında 92 bin 964 terör olayı gerçekleşmiştir. 

"HDP'YE OY VERENLER PKK'NIN UŞAĞI OLSUN DİYE Mİ OY VERDİ?"

Terör eylemlerini sözde demokrasi ezberleri ile örtbas etmeye yeltenmek onurlu ve şerefli bir tavır mıdır? HDP şu kadar oy aldı diyorlar. HDP'ye oy verenler, PKK'nın uşağı olsun diye mi oy verdiler? HDP'yi tercih edenler cinayetleri, ihanetleri, rezaletleri mi istediler? İfade özgürlüğünde bilirkişi kesilenler sıra şehitlere geldi mi çıtını çıkarmazlar. Zaman zaman ısmarlama metinlere imza atan sözde aydın, akademisyen, gazeteci ve kaymak tabakanın Türkiye'nin hak ve menfaatleri söz konusu olduğunda ne izlerine rastlanır ne de esameleri okunur? Puslu ortamlarda öne çıkan bu çürük rektörler, iç ve dış sorunlar olduğunda yerli duruş sergileyecek onuru ne zaman ispat edecekler? Bunları sormak ve cevabını beklemek bir sorumluluktur. 

HDP'NİN KAPATILMASI ÇAĞRISI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir. Başsavcılık, HDP'nin faaliyetlerinin terör eylemlerini odağı haline geldiğine karar verirse soruşturma safhasına geçecek, iddianame Anayasa Mahkemesi'ne sunulacaktır. AYM, HDP'nin terör eylemlerinin odağı olduğunu tespit ederse ki başka seçenek yoktur, HDP diye bir partiden söz etmek artık mümkün olmayacaktır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında bile tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir. Terör örgütü propagandası yapan, suçu ve suçluyu öven, örgüte üye olan demokrasi ve milli irade hasımlarıyla ilgili gereği hukuk sınırları içinde süratle ifa edilmelidir. FETÖ ve PKK'lıların yargılandığı mahkeme süreçlerinin uzatılmadan karara bağlanması, istismar kampanyalarının önüne geçilmesi ertelenemez bir mecburiyettir.

"MUTFAKTA YANGIN VAR DİYENLER, VATANDAKİ YANGINI NE ZAMAN GÖRECEK?"

Hiç kimse minderden kaçmamalı. Yüreği yeten kartını açık oynamalıdır. CHP, fezlekeli HDP'lilerin dokunulmazlık zırhının kaldırılmasına var mıdır, yok mudur? Kimliksiz CHP sözcüsü, acaba senin kararın nedir? Terörün mü safındasın, Türkiye'nin mi yanındasın? CHP ile İYİ Parti'nin tutumu ve duruşu ne olacaktır? Mutfakta yangın var diyenler, vatandaki yangını ne zaman görecektir? HDP'ye destek PKK'ya destektir. İYİ Parti kimin tarafındadır? Ak koyun, kara koyun yakın zamanda ortaya çıkacaktır. Millet ne diyor, tarih ne diyor, analarımız ne diyor, milli bekamız neyi gerektiriyor, ona bakacağız. MHP, Türk devleti için doğru bildiğini kararlılıkla haykırmayı sürdürecektir. Bizde kıvırma yoktur, u dönüşü yoktur, suya yazı yazmak yoktur. 

"ERMENİSTAN TERÖR DEVLETİDİR"

Geçen hafta Hocalı katliamının 29. yıl dönümüydü. Hocalı'da dehşet verici bir barbarlık sahnelenmiştir. 613 soydaşımız şehit edilmiş, 1 milyona yakın soydaşımız yerinden yurdundan ayrılmak zorunda bırakılmıştır. Şehit soydaşlarımızı rahmetle anıyorum. Hocalı hala tutsak, hala yaralıdır. Ermenistan Karabağ'ın bir bölümünü kontrolünde tutmaktadır. Ermenistan terör devletidir, aynı zamanda kukladır. Ermenistan ordusunun istifa çağrısı ise beklenen akıbetin tecellisidir. Dün de protestocular hükümet binasını basmışlardır. Biz konu Ermenistan olsa bile demokrasinin hakim olmasını isteriz. Bunun ilkesel bir tercih hakkımız olduğunu ön şartsız öne süreriz. Ermenistan'ın demokrasiye yakın olması dileğimizdir. Düşman da olsa mertliğimizi bozmayız. 

ABD İLE S-400 KRİZİ VE YUNANİSTAN'DAKİ GELİŞMELER

Türkiye, ABD beğenmedi diye S-400'ü iade mi etsin? Türkiye, ABD'nin ne yaptığına karışıyor mu? PKK'ya silah vermeyin dediğimizde kulak asan çıkıyor mu? Alınan silah, tehdit olursa mutlaka kullanılmalıdır. Tehdit yoksa silaha zaten gerek yoktur. ABD'nin terör örgütleri ile güney sınırlarımız boyunca neleri planladığını, Doğu Akdeniz'de neden karşımıza geçtiğini, Dedeağaç'a niçin üs kurduğunu sormak görevimizdir. Biz ne doğu ne batı demiyoruz, ya doğu ya batı da demiyoruz. Hem doğu hem batı irade ve kararındayız. Seven sever, sevmeyen kendi irtibat ağını kendi seçer. Bize göre S-400 konusunda Ankara kriterleri geçerli olmalıdır. Silahları depolarda çürütmek için onca maliyete de katlanmadık. ABD'nin Yunanistan'ı ileri karakol haline getirmek için uğraşması, nasıl yorumlanmalıdır? Okyanus ötesinde kurulu bulunan bazı düşünce kuruluşlarının Türkiye aleyhine raporlar hazırlaması başka bir altı çizilmesi gereken meseledir. Türkiye tam bağımsızdır. 

Editör: Haber Merkezi