Terörizmin gelirlerinin büyük bölümünün uyuşturucu kaçakçılığı yoluyla elde edildiğini vurgulayan Güngören Belediye Meclisi MHP'li üyesi Gökhan Arslan, şunları kaydetti:

"Terörizmin başta uyuşturucu kaçakçılığı olmak üzere, çeşitli örgütlü suçlar vasıtasıyla finanse edildiği tüm platformlarda kabul edilen bir olgudur. Bu çerçevede, başta PKK Olmak üzere, terör örgütlerinin gelirlerinin büyük bölümünün, özellikle Avrupa ülkelerine yönelik olarak gerçekleştirilen uyuşturucu madde kaçakçılığından elde edildiği bilinen bir husustur. Avrupa'da yaygın örtülü bir suç ağı ve paravan kuruluşları olan PKK, Uyuşturucuların sokaktaki satışını da kontrol etmektedir. Uyuşturucu en büyük terörizmdir Uyuşturucu ve madde bağımlılığı terörden daha mı az zararlı? Tam tersine en büyük terörizmdir ki, bu yüzden son yıllarda narkoterör terimini artık yaşantımızda kullanıyoruz. Narkoterör kelimesi rastlantısal olarak seçilmemiştir. Çünkü bu toplumsal olarak bir terör üretir. Aynı zamanda toplumu yok eder ve en önemlisi de terör odaklarının terörizm kuşaklarının da en büyük geçim kaynağıdır. Siz uyuşturucuyla mücadele ederken insanınızı, paranızı korumuyorsunuz aynı zamanda terörizmle de mücadele etmiş oluyorsunuz".

GELECEĞİMİZİ YOK EDİYORUZ

Bağımlılığın şu yaşlarda başlar diye tarama yapmak yerine bütün yaş gruplarının hedef olduğunu bilerek ona göre davranmak zorundayız. İlçemizin en önemli problemlerinden olan uyuşturucu problemine sosyal belediyecilik anlayışıyla yaklaşmalıyız. Amatem yetersiz kalmaktadır. Çocuklarımız, gençlerimiz amatem de tedavi olmak istediklerinde yer bulamamaktadır. Yatılı tedavi olanakları yetersiz kalmaktadır. Ayakta tedavi sürecinde ise gençlerimiz çocuklarımız ilk kriz anında evine, semtine döndüğünde ise ilk gittiği yer torbacı diye adlandırılan zehir tacirleri olmaktadır. Gelin hep birlikte bu çocuklarımızın hayatını kurtarmak için çaba sarfedelim. Sadece gençlerimiz, çocuklarımız ölmüyor. Geleceğimizide yok ediyoruz. 

DAMARLARINIZDAKİ ASİL KANI KİRLETME 

Kurulacak olan rehabilitasyonu merkezi illa ki Güngören sınırlarında veya İstanbul sınırlarında olması gerekmez. Orman bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yapmak suretiyle Orman Bakanlığına ait bir arazinin belediyemize tahsis edilmesini talep etmeliyiz. Bu araziye başlangıçta 40 yataklı bir uyuştucu ve madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezi kurmalıyız. yapacağımız bu hamle istanbul'un diğer 38 ilçe belediyelerine örnek olmasını temenni ediyoruz. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezi kurulmasını ve yapılan çalışmalarında belediye meclisini ve şahsımı bilgilendirilmesini talep ederim.

Haber: Bengü Taylan
 

Editör: Haber Merkezi