AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerinde gruplar adına konuşmalar tamamlandı.

Teklifin tümü üzerinde MHP adına konuşan Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı kanun teklifi ile yapılan düzenlemelerin isabetli olmakla birlikte, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un tümüyle gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Özellikle teminat, ödeme emri, haciz, e-haciz müesseselerinin mükellef haklarını gözeten, kişilerin haklarını savunmasına kolaylık sağlayan bir yapıya kavuşturulması uygun olacaktır." dedi.

Türkiye'nin bir yandan salgına bir yandan teröre karşı başarılı bir mücadele verirken, diğer yandan da yoğun şekilde maruz kaldığı bölgesel ve küresel dayatmaları, ekonomik ve siyasi baskıları boşa çıkardığını dile getiren Kalaycı, "Bilinmelidir ki döviz ve faiz üzerinden Türk ekonomisini sıkıştırma girişimleri de sonuçsuz kalacaktır. Bölgesel ve küresel gelişmelerin sancılı, bir o kadar da sorunlu ortamında Türkiye'mizin kararlı duruşu, her cephedeki direniş ruhu, takdire şayandır." ifadesini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın, Türkiye'nin egemenlik haklarına ve tarihi çıkarlarına sahip çıktığını kaydeden Kalaycı, "Emperyalizmin ekonomik ve siyasi şantajlarına boyun eğmeyen, diplomatik tehditlerine aldırış etmeyen ülkemiz, istiklal ve istikbaline en küçük gölgenin düşmesine müsaade etmeden tarihsel yolculuğunu sürdürmektedir. Türkiye, küresel ve bölgesel hesapları bozan bir ülkedir. Artık söz dinleyen değil, sözü dinlenen bir kuvvettir." görüşünü paylaştı.

Editör: Haber Merkezi