MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yalancıların maskesini düşüreceğiz. Türkiye üzerinde oynanan oyunları anlatacağız. Kötü niyetlileri açıklayacağız. Halka doğru gideceğiz, halkımızla bütünleşeceğiz. Mutlaka anlaşacağız. Geliyor gelmekte olan diyorlar ya, biz de gidiyor gitmekte olanlar diyeceğiz. Bir kere eğilenin bir daha dik duramayacağını öğreteceğiz.

Çayımıza koyacak şekerimiz yoktu ama Çanakkale'de destanlar yazdık. İrademiz imanımız kadar büyüktü. Yoksunluğu çekebilirdik, yokluğa dayanabilirdik ama esarete, köleliğe kesinlikle tahammül edemezdik. Yeri geldi silah bulamadık. Kuru ekmekle öğün geçirdik. Elimize geçirdiğimiz küreklerle, çapalarla, taşlarla düşmana karşı koyduk. Felaketimizin siyasetini yapmak üzerine kuyruğa giren ahmaklara sessiz kalacağımız mı düşünülüyor? 

Merkez Bankası'nın rezevlerinin eridiği yalanına bel bağlayan zillet ittifakı 128 milyar doları soracağına, adamlıklarının nerede olduğunu açıklamak mecburiyetindedir. 

Ekonomi rakam oran yüzde matematik grafikten çok daha öte bir alandır. Modası geçmiş ekonomik düşünceler, miras aldığımız kör noktalardır. 

Ne ekonomi eski ekonomidir ne dünya eski dünyadır. Ekonomide yeni bir hikayeye, yeni bir zihniyete ihtiyacımız olduğunu görmeliyiz. Önümüzde dökülen bentleri birlikte aşmalıyız. Türkiye ekonomisinin yapısal zaafları vardır ve bellidir. Ancak hiçbiri çözümsüz görülmemelidir. 

İnsanlarımızın sırtına binen yükün farkındayız. Onları anlıyoruz. Fakat ekonomik dengeleme ve normalleşmenin gün be gün hayata geçtiğinin de görülmesini istiyoruz. 

Temelsiz fiyat artışlarının frenlenmesi, hayat pahalılığının düşürülmesi konusunda herkesin yapacağı fedakarlıklar vardır. Enflasyonla mücadelede gönül birliğini hayata geçirmeliyiz.

Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünden hareketle; para yoksa buluruz, ordu yoksa kurarız, düşman yoksa mutlaka yeneriz, yeter ki bir olalım.

(Babacan'a) Hırsız içeride olunca kapı kilit tutmaz oğul. Halkın içinde bozgunculuk yapan haindir. Biz kayyum değiliz, Milliyetçi Hareket Partisi'yiz.

(Kılıçdaroğlu'na) Benim millet ve vatandaşımın millet sevgisinin fitresini versem sana ve ailene yüz yıl yeter. Erken seçim yoktur. 'Haydi seçim' yoktur. 'Hemen seçim' yoktur

Editör: Haber Merkezi