MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Geçen hafta Meclis'te önemli bir teklif kanunlaştırıldı. Vergi Usul Kanunu'ndaki değişikliler ile esnfalarımıza can suyu verilmiş, çiftçilerimize yapılan destek ödemelerinden alınan vergiler kaldırılmıştır. Cumhur ittifakı çiftçi dostudur, esnaf sevgisiyle doludur. Bir başka düzenleme sosyal medyada gerçekleştirilmiştir. Vergi sistemi, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını dikkate alan dinamik bir yapıya kavuşturulmalıdır. Millet ne diyorsa onu yapacağız.

CHP istismar eder, İP inkar eder, HDP ise mayasına uygun şekilde ihanet üstüne ihanet eder. İstismarcılara izin vermeyeceğiz, inkarcılara prim vermeyeceğiz. Meclis'te sosyal gelişmeyi, insanımız refahını amaçlayan kanuni düzenlemelere sırt çeviren siyasi partiler milletimiz tarafından not edilmektedir. Sandık er meydanına çıktığında bunlar dünyanın kaç bucak olacağını görecekler. Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan da olacaklardır.

'Bahçeli krizlerin ortağıdır' demiş, küçük aklının dibini sergilemiştir. Ortada bir kriz yoktur. Cumhur ittifakının ortağı olarak hesap vermemiz gerekiyorsa da seve seve veririz. Biz krizlerin değil insanımızın dert ortağıyız.

İstanbul'un bazı ilçelerinde kağıt toplayan işçilerimizle ilgili arzu etmediğimiz görüntüler yaşanmıştır. Bunu da CHP Genel Başkanı'nın siyasi malzeme yaptığını görmekteyiz. Kılıçdaroğlu'nun en iyi bildiği şey bulanık suda balık avlamaktadır. Sokak aralarında kağıt toplayan kardeşlerimize sosyal güvenliğiniz olacak diyor; çalışmanın iyisi kötüsü olmaz. Asıl mesele kağıt toplayıcıları rahatlatmak değil, onların daha insani şartlarda çalışabilmelerinin önünü açmaktır. Kılıçdaroğlu, abuk subuk vicdan hatırlatması yapacağına kağıt toplayıcı kardeşlerimizin kaynağına inmeyi, incelemeyi denemelidir. 

Kılıçdaroğlu, millet adına adalet istediğini açıklamış. Keşke konuşması bunlarla sınırlı kalsaydı. Kılıçdaroğlu, hain isimleri peş peşe sıralayarak ifşa etmiştir. Osman Kavala neden hapiste? Selahattin Demirtaş neden hapiste? Osman Kavala Sorosçudur, Selahattin Demirtaş teröristir. Teröristin yeri, hukukun üstünlüğünün olduğu her ülkede demir parmaklıkların arkasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu kimin tarafındasın?

Kılıçdaroğlu bu defa da bürokraisye ayar vermeye kalkmıştır. Süre doldu, bir günde geçti. Sayın Kılıçdaroğlu, ne oldu? Heyben doldu mu? Başın göğe erdi mi? 'O tarihe kadar yapan yaptı, kapan kaptı sonrasında sorumlusunuz' mu demek istiyorsunuz?

Yunanistan, Ege ve Akdeniz'de ittifaklar kurarark Türkiye'ye karşı ittifaklar oluşturmaktır. Yunanistan'da 2021 yılında silahlanmaya hız vermiş, anlaşmaları peş peşe hayata geçirmiştir. Yunanistan, 28 Eylül 2021 tarihinde Fransa ile savunmaya yönelik stratejik ortaklık anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşma NATO'nun dokusuna ve ittifak kültürüne karşı bir hamle değil midir? Bu sinsi ve gizli maksatlı bir anlaşmadır. Açık açık söylüyorum; NATO içerisinde Türkiye'ye karşı mayın kazılmaktadır. Türkiye tehdit edilmektedir.

Ayrıntılar geliyor...