Furkan Vakfı'nın geçtiğimiz günlerde Adana'da gerçekleştirmek istediği eyleme, polis tarafından müdahale edildi. Olayda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, 50'ye yakın Furkan Vakfı üyesin de yaralandı. Olayın ardından sosyal medyada, polisin orantısız güç kullandığı yönünde görüşler paylaşıldı.

Konuya ilişkin dün akşam açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sert müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Orantısız güç kullanılması kabul edilemez. Bu şekilde müdahalede bulunanlarla ilgili soruşturma başlatıldı" dedi.

Adana'daki olaylara ilişkin bir değerlendirme de MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi. Çelik'in aksi bir görüş bildiren Bahçeli, "Türk polisi zamanında müdahale etmiştir, alınlarından öpüyorum" diye konuştu. Bahçeli ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için de "Soyadı gibi soylu biri" dedi.

Adana'daki olaylardan sonra çok sayıda kurgunun dolaşıma sokulduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şu şekilde sürdürdü: Bizim anlayışımıza göre devlet demek, hukuk demektir. Türkiye muz, cumhuriyeti, çadır devleti değildir. Bir devletin 3 temel unsurundan olan egemenliği sulandıracak hiçbir örgüte, yapıya derneğe musammamız olmayacaktır. Geçtiğimiz hafta sonu Adana'da yaşanan, öncesi sonrası kurgulanmış olayları hepimiz gördük. Türkiye husumeti aleni olan, ve kapatılan Furkan Vakfı örgütünün provokasyonları sonrası istenmeyen görüntüler yaşanmıştır.

Darbe girişimlerine hayırlı olsun diyen vakfın yaptıkları bardağı taşırmıştır. Bunlarda doğru ile yanlış birbirine girmiştir. Bu din tacirlerine Türk polisi zamanında müdahale etmiştir. Sözde vakfın meczup başkanının İçişleri bakanımıza söyledikleri bizim için yok hükmündedir. Sayın Süleyman Soylu, soyismi gibi Soylu'dur. Bütün emniyet teşkilatımızı kutluyor, özellikle Adana'da görev yapan tüm polislerimizin alnından öpüyorum.

İslam dini barış ve kardeşlik dinidir. İstismarcıların, fesat yuvalarının fırsatçıların hesabı sorulmalıdır. Bunlar vatana ihanettir. Bedeli muhataplarına çok ağır ödetilmelidir. Devleti muhafaza edeceğiz. Teslim olmayacağız.

Editör: Haber Merkezi