MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İnandığımız müddetçe, nefes aldıkça mücadele ediyor olmak bir hayat ve siyaset kuralıdır. Gayesiz gayret boşa adımdır. Gayenin de gayretinde ağırlık merkezi sabırdır. Biz dava ve siyaset mücadelemizi iddiayla, itibarla ve sabırla ifade ediyor, yurdumuzun her yerinde yüksek hedeflerimizi anlatıyoruz. Sohbet toplantılarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. 583 köyümüzü ziyaret ederek hasret giderdik.

2023 bütçesinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek aralık ayından itibaren sohbet toplantılarına ara vermek zorundayız. EYT ile sözleşmeli çalışanları ilgilendiren kanuni düzenlemeleri de sırasıyla hayata geçirmiş olacağız.

Cumhur İttifakı hiç oyalanmıyor, yerinde saymıyor. Bizim anlayışımızda çalışmak en hayırlı sermayedir. Demokrasilerde sahada başı pişenlerin sandıkta aşı pişecektir. Mücadelemizi aksatmadan yürütüyoruz.

Elazığ mitingimizi gerçekleştirdik. Hamdolsun Gakkoşlar İstasyon Meydanı'nı doldurdular. Önümüzdeki pazar günü aynı tabloya Samsun mitinginde şahit olacağımızı düşünüyorum.

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye'yi zilletin 6+1 kumar masasına teslim etmeyeceğiz. Terör örgütleri sadece insanımızın değil, insanlığın ortak can düşmanıdır. Terörizmin hiçbir şekli meşru ve masum değildir. Türkiye'nin üstesinden gelinmesi gereken öncelikli sorunu bölücü terör sorunudur. Bu melanetin hakkından gelmedikten sonra hayatın diğer alanlarında istikrar yakalamamız hayaldir. Zaman zaman kanatılan bu yara açık oldukça üzerine konmak için fırsat kollayanlar çıkacaktır.

Ekonomik güvenliğimizin sürekliliği, toplumsal huzurun sükuneti terörle mücadeleden alınacak kalıcı ve kesin sonuçlara bağlıdır. Bölücü teröristleri temizlemedikten sonra rahat bulamayız. Milli bekamız, milli birliğimizi, milli güvenliğimiz buna bağlıdır. Şehit analarına, şehit babalarına vefa borcumuzu ödemek zorundayız.

Terör örgütleri muhasım çevrelerin çıkarına kullanılan kiralık katiller sürüsüdür. Terörün haklı gerekçesi asla olamaz. Türkiye ne zaman güçlü adımlarından söz ettirse, bölgesel ve küresel meselelere ne zaman müdahil olsa asimetrik saldırılara maruz kalmaktadır. Bu durum karanlık bir döngüdür. Terörle mücadele, teröristle mücadele değildir.

Özelde terörle genelde terörizmle mücadele doğaçlama bir süreç şeklinde görülemeyecektir. Terörle mücadele çok değişken ve dinamik bir mücadele alanıdır. Teröristin eylem yöntemlerinin değişmesinde güvenlik kuvvetlerini devamı eğitecek, donatacak taktik-eğitim programı oluşturulmalıdır.

Terörizmle mücadele bir güvenlik sorunu değil; siyasi, ekonomik ve diplomasi sorunudur. Türkiyemiz sağlam ve sağduyulu duruşunu sürdürdükçe namert mihraklar, dost kisveli hasım ülkeler kiralık katillerini sahaya sürmekten vazgeçmeyecektir. Herkes terörle arasına kalın bir çizgi mecburiyetindedir. Küresel güçlerin terör örgütlerine destek sağlamaları terör yöntemidir.

"HDP'YE TAHAMMÜL EDEMİYORUZ"

Türkiye'de siyasetin de teröre sevimli mesajlar veren tarih önünde suç ortağıdır. Her muhitte olduğu gibi TBMM'de bölücü sima istemiyoruz. Terörist görmeye dayanamıyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren sözde Kürdistan propagandasıyla sınırlarımızı kevgire çeviren HDP'nin siyaset hayatında yer almasına bir saniye tahammül edemiyoruz. HDP, CHP'nin ikiz kardeşi diğer partilerin marjinal ortağıdır.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde özel eğitimli Suriyeli teröristin bombalı terör eylemi yüreklerimizi kavurmuştur. 6 vatan evladımız şehit olmuştur. PKK/YPG'yi ve arkalarındaki kan emicileri lanetliyorum. Teröre teslim olmayacağız. İstiklal Caddesi'ni kana bulayan katilin, Türkiye'ye kaçak yollardan sızdığı anlaşılmaktadır. Saklandığı evde yakalanmış, sorguya çekilmiştir. Teröristin ele geçirilmesinden dolayı istihbarat ve emniyet birimlerini kutluyorum.

Terörizme kucak açanlardan hesap soracağız, terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Kiralık katillerini üzerimize salanlara misliyle cevap vereceğiz. Türk milleti teröristleri eğitim, silahlandırıp, Türkiye'ye gönderen sözde müttefiklere diz çökmeyecek, şirret oyunların boyun eğmeyecektir.

Editör: Haber Merkezi