MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul seçimi stratejisi kapsamında bir araya geldiği il başkanlarından, hemşehrilerine Cumhur İttifakı’nı ve Türkiye’nin beka sorununu anlatmalarını istedi.

23 Haziran’da gerçekleştirilecek İstanbul seçimine yönelik stratejiyi “hemşehri” ana eksenine oturtan Bahçeli, dün MHP Genel Merkezi’nde İstanbul’da yaşayan nüfusu 250 binin üzerindeki illerin il başkanlarını topladı. Edinilen bilgilere göre, il başkanlarıyla kademeli olarak bir araya geleceğini belirten Bahçeli, “Önce 250 bin nüfusu olan illeri belirledik. Sonra 100 bine kadar indireceğiz. O illerin il başkanlarıyla da görüşüp, İstanbul seçimine yönelik çalışma yapmalarını sağlayacağız. İstanbul Türkiye için dünya için önemli bir yerdir. İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul sadece Türkiye değil Türkiye’nin gözbebeğidir. İstanbul’u almak önemli, alacağız. Ben bir yorgan bir döşek mitili atacağım, siz de benimle mitili atacaksınız. İstanbul için seferber olacağız. İstanbul’u alacağız, Zillet’e (Millet İttifakı) bırakmayacağız” diye konuştu. Bahçeli seçim stratejisinin alt yapı hazırlıklarının sürdüğünü belirtirken şunları kaydetti: “İstanbul’daki hemşehrilerinizin bir araya geldiği dernekleri vakıfları kahvehaneleri tek tek ziyaret edeceksiniz. Önce telefonla, sonra yüz yüze bir araya gelip Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin bekasını anlatacaksınız. Cumhur İttifakı çerçevesinde AK Parti ile kader birliği yaptık. Türkiye’nin birliği ve bütünlüğünü sağlamak için elimizi taşın altına koyduk. MHP üzerine düşen sorumluluğu İstanbul’da da yerine getirecek. Hemşehrilerle, seçmenle birebir temas kurulacak. Ülkücülüğe ve milli bütünlüğe zarar vermeden seçim çalışması yürütülecek, Binali Bey’e oy istenecek.”

‘Teyakkuza geçildi’

Bahçeli daha sonra il başkanlarıyla akşam iftarında bir araya geldi. Toplantı sonrasında yazılı açıklama yapan teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP teşkilatlarının teyakkuza geçirildiğini belirtirken, “İstanbul seçimlerine dair MHP’nin temel stratejilerinden biri, bütün Anadolu’yu, bütün Türkiye’yi İstanbul için seferber etmektir. Bu istikamette yalnız İstanbul il sınırlarına münhasır değil; bütün vatan sathını esas alan, kapsamlı bir seçim çalışması yapılacak” dedi. Yalçın şunları kaydetti: “İstanbul seçimleri için sadece Genel Merkezimiz ile İstanbul il teşkilatı değil, yurt sathındaki teşkilatlarımızın hepsinin sahada olması, 23 Haziran’a kadar gerçekleşecek çalışmalara bir siyasi seferberlik anlayışı içinde katkıda bulunması sağlanacaktır. Saha çalışmaları, Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı AK Parti ile uyum ve ortak anlayış çerçevesinde, ittifakın ruh ve özüne uygun olarak yürütülecektir. Yurdun dört bir yanında görev yapan teşkilatlarımız, taşra-İstanbul ilişkisi içinde yaşatılan ortak değerler üzerinden hemşehrileriyle temas kuracaklar, kucaklaşacaklardır. MHP milletvekilleri, MYK ve MDK üyeleri bu çalışmalara nöbetleşe katılacaklardır. Bu kucaklaşmada, Cumhur İttifakı’nın millî mutabakatı ve Türkiye’nin bekasını esas alan siyaset mantığını İstanbul halkına daha yakından anlatma imkânı doğacaktır. Hedef, aziz İstanbulluları Cumhur İttifakı’nda birleştirip buluşturmak ve 23 Haziran’da zafere ulaşmaktır.”

Lokomotif olmayacak

Yalçın, İstanbul’un yüzyıllardır dünyanın en gözde şehirlerinin başında geldiğini belirterek, “Cumhur İttifakı sadece iki partinin siyasi çıkar birlikteliği değildir. Cumhur İttifakı, Türkiye’yi 2023’teki etkin ve güçlü küresel pozisyonuna taşıyan bir lokomotif olmakla kalmayacaktır. Aynı zamanda 2023 sonrasında Türkiye’nin en az yüz yılını dizayn edecek sosyolojik altyapının temellerini de yavaş yavaş atacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi