CHP Genel Başkanı ve sözcüleri bulundukları her ortamda, buldukları her mikrofona nefret dillerini kustuklarını belirten Erkan Akçay yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
 

"Hakaretlerine, tehditlerine, iftiralarına, ajitasyonlarına maruz kalmayan yok. CHP sözcüleri Türkiye Cumhuriyetinin yargı kurumlarını, özellikle de YSK’yı hedef alarak hukuku ve demokrasiyi yıpratmakta bir sakınca görmüyorlar. Demokrasinin koruyucusu ve uygulayıcısı yargı ve hukuk kurullarının kararlarını hukuki bakımdan değerlendirmek yerine tehdit ve hakaret diliyle kaos ve kriz pompalıyorlar.

İçinde debelendikleri siyasi ahlaksızlık çamuruna bizi çekemeyecekler. CHP Genel Başkanı ve sözcülerinin siyaseti değersizleştirerek hakaret ve küfür seviyesine düşürme zaafına bizi çekemeyecekler.

Bu tayfanın Kaba Taş Devri baltalarıyla siyasi rakiplerine saldırarak, tahkir ederek galebe çalma çabası bir hastalık hâline gelmiştir. Bu partilerin yöneticilerinin ve sözcülerinin samimiyetsizlik ve alaycılığının, rakiplerinin değil ama kendilerinin zaaflarını ele verdiği açıktır.

Mahalle ağzını siyasetlerinin dili haline getirenlerin MHP’ye karşı hakaret dilini kullananların her konuşmalarında zehirlerini akıtmalarına rağmen hala üsluptan bahsetmeleri, siyasi nezaketten bahsetmeleri oldukça komiktir.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Sayın Genel Başkanımızın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik dokunulmazlık çağrısına verdiği tepki CHP’nin hakaretlerle dolu zehirli dil karnesine yerleşmiştir. Mevzubahis olan CHP’nin korkup ürkmesidir.

Özgür Özel laf kalabalığı yaparak Sayın Genel Başkanımızın dokunulmazlık çağrısını bağlamından koparmak istemekte ve içeriğinin tartışılmasını engellemeyi amaçlamaktadır.

CHP sözcülerine bir kez daha anlatıyorum: Milletimizin size verdiği temsil yetkisinin arkasına sığınarak ülkemizin kurumlarına, hukuk ve demokrasiye fütursuzca saldıramazsınız. Yüksek Seçim Kurulu’na yönelik kullandığınız hakaret ve tehdit dilinin arkasındaysanız muhataplarınızın da kendilerini ve devlet kurumlarını savunma hakkına ve yargı önünde hesaplaşma hakkına da rıza göstereceksiniz. Kendi siyasi ahlaksızlığınızı dışa vurduğunuz hakaret ve tehdit dilinizi kullanmaktan imtina edenlerin kendilerini savunma hakkına razı olacaksınız.

Tekraren ifade ediyorum: Eğer delikanlı gibi YSK’ya yönelik tehdit ve hakaretlerinizin arkasındaysanız verin dokunulmazlığın kaldırılması dilekçesini. Biz MHP olarak size her türlü kolaylığı sağlayacağız. 
 

Editör: Haber Merkezi