Eski tarihli doğal gaz sayaçlarının kullanım süresi 31 Aralık 2025’te sona eriyor. Sayaçlarını yenilemeyen abonelere 2026 itibarıyla 10 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacak.
2014–2019 arası sayaçlar değişecek
Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik kapsamında, 2014–2019 yılları arasında üretilen veya muayenesi yapılan sayaçların yıl sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. Dağıtım firmaları eski sayaçları sökerek yerine muayenesi geçerli olan yeni sayaçlar takmakla yükümlü.
Başvuru süresi şubat sonunda bitecek
Aboneler, şubat ayı sonuna kadar il müdürlüklerine başvurarak sayaç değişimi için bildirimde bulunmak zorunda. Sayaçların sökülüp servise teslim edilmesi sorumluluğu ise kullanıcıya ait.
Denetimler 2026’da başlayacak
Belirlenen tarihe kadar sayaç yenileme işlemini yapmayanlar, 2026’da başlayacak denetimlerde "damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanma" gerekçesiyle ceza alacak. Eksik ya da hatalı bildirim yapan aboneler için de yaptırımlar uygulanacak.
