Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Irak'ın kuzeyindeki Duhok/Gara'da düzenlediği operasyonla, PKK/KCK'lı teröristlere sabotaj eğitimi veren sözde akademiler sorumlusu terörist Ümit Tarhan etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Rezan Amed" kod adlı terörist Tarhan, Berlin'de terör örgütüyle ilişkili yapılardaki faaliyetlerinin ardından 2009'da terör örgütü PKK'nın kırsal kadrolarına katıldı.

Kandil'de örgütün farklı terörist faaliyetleri içinde yer alan Tarhan, 2015'te Suriye'de sözde saldırı sabotaj birimi sorumlusu olarak görev aldı.

Terörist Tarhan, 2016'da Suriye'den Türkiye'ye patlayıcı madde aktarımı faaliyetlerini organize ederek, bomba düzenekleri ve el yapımı patlayıcıları bizzat hazırladı.

Terör örgütünün ihtiyaç duyduğu elektronik ve mekanik malzemelerin Avrupa'dan teminini sağlayan Tarhan, örgüt yönetimi tarafından teröristlerin eğitimi için Irak'ın kuzeyindeki Gara'ya gönderildi.

Tarhan, çok sayıda örgüt mensubuna saldırı sabotaj konularında eğitim verdi.

MİT, söz konusu faaliyetleri nedeniyle Tarhan'ı, etkisiz hale getirilecek kritik hedefler listesine dahil etti.

Avrupa'dan temin ettiği elektronik ve mekanik malzemeleri teslim almak üzere hareket geçtiği belirlenen Tarhan, Irak'ın kuzeyindeki Duhok/Gara'da MİT'in düzenlediği nokta operasyonda, beraberindeki başka bir teröristle etkisiz hale getirildi.

Ümit Tarhan kimdir?

Ümit Tarhan, Almanya/Berlin'de örgüte müzahir yapılar içerisinde aktif olarak faaliyet yürütmesi akabinde 2009 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldı. 2010 yılında Irak Kandil alanında basın çalışmaları yürüttü peşi sıra özel güç arşiv biriminde görev aldı.

Suriye/Ayn El Arap'a 2015 yılı içerisinde görevlendirilen Ümit TARHAN, saldırı sabotaj birimi içerisinde sorumlu olarak yer aldı. 2016 yılı içerisinde Suriye'den Türkiye'ye patlayıcı madde aktarımı faaliyetlerini organize etti, örgütün ihtiyaç duyduğu bomba düzenekleri ve el yapımı patlayıcıları bizzat hazırladı, ayrıca çok sayıda örgüt mensubunu patlayıcı hazırlama hususunda yetiştirdi.

Ümit Tarhan, 2017 yılı içerisinde tekrar Irak'a geçti. Irak'ta bulunduğu süre içerisinde örgütün ihtiyaç duyduğu elektronik ve mekanik malzemelerin Avrupa'dan temini konusunda çalışmalar yürüttü.

PKK/KCK terör örgütüne silahlı eğitimlerin verildiği Apollo Akademilerine bağlı sözde Mahir Akademisi sorumluları arasında olan Ūmit Tarhan, 2018 yılından günümüze kadar çok sayıda örgüt mensubuna saldırı sabotaj konularında eğitimler verdi.