20 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM MİT ve Emniyetten casusluk operasyonu: Devletin gizli bilgilerini alan 6 kişi yakalandı

MİT ve Emniyetten casusluk operasyonu: Devletin gizli bilgilerini alan 6 kişi yakalandı

MİT ve emniyetin ortak düzenlediği operasyonlarda, devletin gizli bilgilerini temin ettikleri iddiasıyla aranan 6 yabancı uyruklu şüpheli İstanbul ve Antalya’da yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve emniyet ekipleri tarafından düzenlenen ortak operasyonda, devletin gizli kalması gereken bilgileri temin ettikleri iddiasıyla aranan kendi aralarında eylem hazırlığında olan tamamı yabancı uyruklu 6 şüpheli, İstanbul ve Antalya’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Yakalananlalrın kalldığı yerlerde 1’i susturucu ve lazer tertibatlı olmak üzere 3 tabanca, bu tabancalara ait şarjör ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

SİYASAL VE ASKERİ FAALİYETLERİ TESPİT EDİLDİ

Güvenlik kaynaklarından derlenen bilgilere göre, MİT ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ortak yürütülen bir soruşturma kapsamında, İstanbul’da silahlı eylem arayışında oldukları ve devletin gizli kalması gereken bilgilerini “Siyasal veya Askeri Casusluk” amacıyla temin etme faaliyeti yürüttükleri belirlenen tamamı yabancı uyruklu 6 kişilik bir hücre tespit edildi. Kendi aralarında karşılıklı eylem hazırlığındaki casusluk hücresini uzun süredir takip altında tutan MİT, durumu İstanbul Emniyetine bildirdi. Türkiye’de istihbarat ve güvenlik servislerince takip altında tutulan casusluk hücresine yönelik yapılan araştırmalarda, şüphelilerin bazılarının Antalya’da bulunduğu bilgisi alındı.

6 YABANCI UYRUKLU YAKALANDI 

 MİT ve Terör Polisi tarafından operasyon için bu sabaha karşı saat 03.00 düğmeye basıldı. İstanbul’da sıralarında Başakşehir, Sarıyer ve Küçükçekmece ilçelerinde bulunan 3 farklı adres ile Antalya’da 2 ayrı yere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda tümü yabancı 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında baskın yapılan adreslerdeki aramalarda 1’i susturucu ve lazer tertibatı takılı olmakla birlikte 3 tabanca, bu silahlara ait şarjör ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Yakalanan yabancı uyruklu casusların hangi ülke vatandaşı olduğu ise henüz açıklanmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *