05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM MKE'nin eski Başkanı İsmet Sayhan gözaltında! İşte hakkındaki suçlama

MKE'nin eski Başkanı İsmet Sayhan gözaltında! İşte hakkındaki suçlama

MKE'nin eski Başkanı İsmet Sayhan, suç örgütü üyeliği ve casusluk suçlamasıyla Ankara'da gözaltına alındı. Soruşturma, gizli bilgilerin sızdırılması ile suikast hazırlığı iddialarını da kapsıyor. Sayhan, İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilecek.

Makine ve Kimya Endüstrisi’nin (MKE) eski Yönetim Kurulu Başkanı Avukat İsmet Sayhan, suç örgütü üyeliği ve casusluk suçlamalarıyla Ankara’da gözaltına alındı. Polis ekipleri, Sayhan’ın evinde ve ofisinde arama yaptı.

Soruşturma genişletildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Selahattin Yılmaz liderliğindeki suç örgütüne yönelik soruşturmayı genişletti. Bu kapsamda faaliyet yürüttüğü iddia edilen Sayhan’ın, casusluk suçlamasıyla da soruşturulduğu öğrenildi.

“Gizli bilgiler sızdırıldı” iddiası

MKE, daha önce yaptığı açıklamada, TSK’nın top mermisi tedarikine ilişkin planlar ve gizli fiyat bilgilerinin sızdırılması olayında ASSAN ve İsmet Sayhan’ın adının geçtiğini duyurmuştu. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmış, Sayhan hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Aktaş’a yönelik suikast hazırlığı iddiası

Şüphelinin ayrıca, çok sayıda CHP’li belediye başkanının tutuklanmasına yol açan itirafçı Aziz İhsan Aktaş’a yönelik suikast hazırlığı iddiası kapsamında da soruşturulduğu belirtildi.

Sayhan’ın, yarın sabah soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmesi bekleniyor. Ev ve işyerinde yapılan aramalarda ise “delil” niteliğinde belge ve doküman ele geçirildiği öne sürüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *