Milli Savunma Bakanlığı, Resmi Twitter Hesabı üzerinden ABD Temsilciler Meclisi ve Fransa Ulusal Meclisi'nin aldığı kararlar ile ilgili basın açıklaması yaptı. İşte MSB'nin açıklamaları:

70 yıllık NATO üyesi bir ülke olarak Türkiye'nin önceliği, ülkemize yönelik ciddi DEAŞ ve PKK/PYD-YPG terör tehdidini müttefikleri ile birlikte hareket ederek kaldırmak olmuştur. 

Bu amaçla müttefiklerimizle birçok konuda anlaşma sağlanmasına rağmen nihai noktada mutabakat sağlanamamış ve maalesef Türkiye, terörle mücadelede yalnız bırakılmıştır. 

Türkiye tüm komşularının toprak bütünlüğüne saygılıdır. Ancak sınırlarında bir terör koridoru oluşturulmasına da asla izin vermeyecektir.

Barış Pınarı Harekatı, ülkemizin uluslarası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nın terörle mücadeleye yönelik kararları ile BM Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan "meşru müdafaa hakkı" çerçevesinde yapılmıştır. 

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalın Harekatlarında olduğu gibi, sadece teröristler hedef alınmış, sivil/masum kişilerin ve harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost/müttefik ülke unsurlarının ve çevrenin zarar görmemesi için hiçbir ülkenin göstermediği derecede dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir.

DEAŞ, Müslümanların PKK/PYD-YPG de Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir, olamaz.

Fırat Kalkanı Harekatı ile 3 binden fazla radikal DEAŞ'lı teröristi, buna ilave olarak Irak'ın kuzeyinde 700 DEAŞ'lıyı etkisiz hale getiren kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, DEAŞ terör örgütü ile göğüs göğüse mücadele eden tek koalisyon ve NATO ülkesi ordusudur.

Masum insanları gözetmeksizin toplu katliama neden olan kimyasal silah kullanma caniliğini, şanlı tarihimizde de ahlaki değerlerimizde de yeri yoktur. Etnik ve dini kökene göre ayrımcılık da Türkiye'nin tarihinde ve kültüründe görülmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin tek hedefi teröristlerdir. 

Tüm bunlara rağmen, tarihi gerçekleri dikkate almadan Barış Pınarı Harekatını gerekçe göstererek sözde Ermeni soykırımını ve yaptırım kararlarını gündeme getiren ABD Temsilciler Meclisi'ni ve terör örgütü PKK/YPG'yi "müttefik" olarak tanımlayarak destek açıklamalarında bulunan Fransa Ulusal Meclisi'ni kınıyor, aklıselime davet ediyor, bu tarihi ve vahim hatalardan bir an önce dönmelerini umuyoruz.