Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre, MSB Basın Sözcüsü Deniz Yarbay Şebnem Aktop tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 
Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye'nin ve Türk milletinin güvenliğini sağlamak amacıyla yurt içi ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG, FETÖ başta olmak üzere DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Aktop,"Bu kapsamda, son bir ayda yurt içi ve yurt dışında 9'u büyük, 24'ü orta çaplı olmak üzere toplam 33 operasyon icra edilmiş, 68 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Sincar Merkezi Irak Hükümeti ve Irak Kuzeyi Bölgesel Yönetimi arasında Sincar'da kamu düzeni ve istikrarın yeniden tesisi maksadıyla imzalanan anlaşma çerçevesindeki gelişmeleri yakinen takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Son bir ay içerisinde 29'u DEAŞ olmak üzere 202 terörist etkisiz hale getirilmiştir"

Hudut güvenliği kapsamında dönem içerisinde, yasa dışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 5 bin 753 şahsın yakalandığını vurgulayan Aktop, "34 bin 264 şahıs, hududu geçmeden engellenmiş/geri itilmiştir. Bu şahıslar arasında 24'ü FETÖ olmak üzere toplam 39 terör örgütü mensubu yakalanmıştır." bilgisini verdi.

Aktop, Suriye harekat alanlarında tesis edilen barış ve huzur ortamını bozmak amacıyla saldırı ve sızma girişiminde bulunan PKK/YPG'li teröristlerin kahraman komandolar tarafından etkisiz hale getirildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda son bir ay içerisinde 29'u DEAŞ olmak üzere 202 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Terör örgütlerinden temizlenen söz konusu harekat alanlarında halen mayın/EYP temizliği ile hayatın normalleşmesi maksadıyla alt yapı ve günlük hayatı destekleme çalışmalarına diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak devam edilmektedir. Türkiye, İdlib'de garantör ülke olarak, mutabakatlar kapsamında ateşkesin muhafazasını sağlamak maksadıyla üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmektedir. Bu çerçevede gerginlik büyük ölçüde azalmış, yaklaşık 450 bin İdlibli vatandaş evlerine dönmüştür. Geri dönüşlerin önümüzdeki günlerde devam etmesi için her türlü gayretin gösterilmesine hassasiyetle devam edilmektedir. Ayrıca, birliklerimizin emniyet ve güvenliği ile ilgili her türlü tedbir alınmaktadır."

Editör: Haber Merkezi