Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi sahilinde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre çekildi. Sabah saatlerinde sahile gelen vatandaşlar, çekilen deniz suyunun ardından ortaya çıkan kumsalda yürüyüş yaptı ve fotoğraf çekti.
“Sakin Kent” unvanına sahip Akyaka’da yaşanan bu durum, sahilde ilginç görüntüler oluşturdu.
Kum adacıkları oluştu
Deniz suyunun çekilmesiyle birlikte sahilde geniş kumluk alanlar ve küçük kum adacıkları ortaya çıktı. Oluşan görüntüler drone ile havadan görüntülendi.
Sahilde yürüyüş yapan ziyaretçiler, ortaya çıkan yeni alanları inceleyerek fotoğraflar çekti.
Mevsimsel bir durum olduğu belirtiliyor
Bölgede yaşayan balıkçılar, Akyaka ve Akçapınar sahillerinde yılın belirli dönemlerinde benzer deniz çekilmelerinin yaşandığını ifade etti. Yetkililer ise deniz suyunun bazı dönemlerde 3 ila 50 metre arasında çekilebildiğini belirtti.
Bu durumun genellikle hava koşulları ve rüzgar etkisiyle oluşan gel-git hareketlerinden kaynaklanabileceği değerlendiriliyor.
Belediye ekipleri inceleme yaptı
Öte yandan Ula Belediyesi ekipleri de deniz çekilmesinin yaşandığı Akyaka Plajı’nda inceleme ve çalışma başlattı.
Bölgede herhangi bir olumsuz durum olup olmadığına ilişkin kontrollerin sürdüğü bildirildi.
