Muharrem İnce, Haber Global’de katıldığı programda sözü kesilip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının verilmesi üzerine canlı yayını terk etti.

İnce, “Okçular Vakfı’ndaki konuşmasını vermeyeceğiz dediniz. Verdiniz. Ben konuşuyorum burda, 35 televizyon onu veriyor zaten. Daha sonra acilen beni kesip ona bağlıyorsunuz. Ben bir daha sizin kanalınıza gelmeyeceğim. Türkiye bu faşist düzenden kurtulacak, 35 televizyonda Erdoğan konuşuyor, onun karşısında 2 sene önce rakip olmuş birisiyim ben. Ben gururumla kimseyi oynatmam. Bu saygısızlıktır, Türkiye bunu haketmiyor. Erdoğan’ın babasının malı değildir Türkiye Cumhuriyeti. Ben Erdoğan’dan korkmuyorum. ” açıklamasını yaptıktan sonra sütüdyodan ayrıldı.

İnce’nin stüdyoyu terk etmesinin ardından program reklam arası verdi.

'Tepkim gazetecilere değil'

Programın ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İnce, tepkisinin programdaki gazetecilere yönelik olmadığının altını çizerek şunları kaydetti:

”Haber Global yayınında gösterdiğim tavır birlikte program yapmaya çalıştığımız Senem Toluay Ilgaz’a, Nihal Bengisu Karaca’ya, Tuba Atav’a, Özlem Gürses’e değil, tüm ekranlarda sadece kendisi olmak isteyen zihniyete ve konuklarına nezaketsizlik yapan tek sesli medya düzeninedir.”