Habertürk yazarı ve Ankara Temsilcimi Muharrem Sarıkaya, cuma günü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le röportaj yaparken, teknik arızayı gidermeye çalışan İHA kameramanı Ahmet Demir'e tokat atmıştı.

Olay büyük tepki toplarken, hem Muharrem Sarıkaya, hem de Habertürk özür dilemişti.

Sarıkaya da sosyal medyada yaptığı açıklama dün şu ifadelere yer vermişti: 

"Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yayını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettiğim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum.

Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir’den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın’dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim.

Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum."

Sarıkaya'nın daha sonra da Ahmet Demir'i telefonla arayarak, "Gel sana Ankara'da yemek ısmarlayayım" teklifinde bulunduğu ortaya çıktı. Demir,  "Daha sonra beni Muharrem Bey arayıp Ankara'ya çağırdı ve "Gel sana bir yemek ısmarlayayım" dedi. Daha fazla saçmalamaması için telefonu kapattım" dedi.

Habertürk'de yer alan haberde Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya görevinden istifa ettiği belirtildi.